Националите искат около 2млн. лева премия за Евро 2020


Националите искат около 2млн. лева премия за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

2879 0

Около 2 млн. лева отборна премия се предвижда за националния отбор при класиране на европейското първенство през 2020 г. Това означава, че всеки един от играчите и треньорите ще прибере малко под 100 000 лева при квота за турнира, пише "България днес". През тази година БФС обяви рекорден бюджет от 19,1 млн. лева и пари за футболистите ще има.

Преговорите между лидерите на тима и президента на БФС Борислав Михайлов се очаква да стартират през март, когато момчетата на Петър Хубчев се събират за контрола с Румъния. Естествено, всичко зависи и от това дали Михайлов ще бъде преизбран за шеф на футболния съюз, но към момента той е абсолютен фаворит.

Класирането на европейското е голямата цел пред България, като новият турнир Лига на нациите дава още по-голям шанс за квота. Михайлов и тарторите в отбора имат да уточнят още няколко детайла освен премиите при класиране. Предстои да се реши дали националите ще получават пари за повиквателни за Лигата на нациите, където им предстои да изиграят минимум 6 мача с Норвегия, Кипър и Словения.

Единият вариант е футболистите да получават пари при повикване само за европейските квалификации, а другият - те да бъдат намалени и да се взимат и за двубоите от Лигата на нациите. В момента играчите прибират по 750 евро за повиквателна в официалните мачове. Президентът Михайлов няма намерение да плаща премии за отделни победи в Лигата на нациите. Тази практика бе въведена от миналите квалификации. Тогава Боби развърза кесията само при успехите над големите отбори на Холандия и Швеция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички