Мощен "лъвски" рев на Радослав Василев изстреля България начело на Лигата на Нациите


Мощен "лъвски" рев на Радослав Василев изстреля България начело на Лигата на Нациите
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

22062 0

Българския национален отбор записа брилянтен старт на Лигата на Нациите. След като преди само 3 дни "лъвовете" удариха Словения като гост, сега възпитаниците на Петър Хубчев успяха да излъжат Норвегия и с гол в 59' на Радослав Василев се поздравиха с втора поредна победа в новия турнир на УЕФА.

Първото полувреме премина под диктовката на Норвегия, но Пламен Илиев не позволи на гостите да материализират преимуществото си. Още в началото той направи прекрасно спасяване срещу Йонсен, който остана сам срещу него. До края на полувремето той направи нови две спасявания, пазейки нулевото равенство.

През вторите 45 минути двубоят продължи да се развива по същия начин, но този път в 59' при отлична акция по дясното крило България успя да вкара с единствения си точен удар в мача. Страхил Попов беше изведен по дясното кирло и десният бек центрира отлично за резервата Радослав Василев. Той с глава прати топката в далечния ъгъл и отбеляза единствения гол в мача.

3 минути преди края един от най-опитите в норвежкия тим - Нордвейт си изкара червен картон, а гостите така и не стигнаха до опасна ситуация за изравняване на резултата.

Благодарение на победата България се оказа в отлична позиция за атака на първото място в своята група в поток C на Лигата на Нациите. Възпитаниците на Петър Хубчев записаха втора поредна победа, с което са убедителен лидер с 6 точки. До края на първата фаза остават 4 мача - два мача с Кипър, домакинство на Словения и гостуване на Норвегия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят за България стартира с две промени в титулярния състав на Петър Хубчев. Той постави Тодор Неделев на пейката за сметка на звездата на Славия Галин Иванов, а на мястото на контузения Васил Божиков в игра влезе Страхил Попов. Преди първия съдийски сигнал пък Славчев трябваше да бъде заменен в стартовия лист, след като получи травма по време на загрявката. На негово място в стартовите 11 беше вписан Мартин Райнов.

Срещата започна с много опасно положение в полза на скандинавците. След пробив по лявото крило топката беше центрирана идеално за Бьорн Йонсен. Бившият ас на Литекс овладя в близост до гредата и мигновено стреля, но Пламен Илиев успя с една ръка да избие - прекрасно спасяване.

Последваха дълги минути на скука, в която България с нищо не застраши вратата на своя съперник, а освен това футболистите в бели фланелки рядко минаваха центъра. В 30' пък Норвегия направи втори сериозен пропуск в срещата, след като от границата на наказателното поле Йохансен стреля, но ударът му мина на сантиметри встрани на вратата.

В 38' България отново беше обгърната от Фортуна, след като Берге беше намерен абсолютно непокрит на 4 метра от голлинията, но ударът му не намери очертанията на вратата - шанс за "лъвовете" на Хубчев. До края на полувремето Норвегия пропиля нов прекрасен шанс, след като Илиев спаси диагонален изстрел на Берге от 8 метра.

Единственият удар за "лъвовете" отправи Георги Костадинов след центриране от корнер, но халфът беше много неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на вторите 45 минути Норвегия отново имаше страхотен шанс да поведе, но вездесъщият Пламен Илиев направи 3-о ключово спасяване, а Радослав Василев, който смени рано-рано Мартин Райнов, се превърна в герой в 59'. Тогава Попов беше изведен по дясното крило и от аутлинията успя да прати топката в наказателното поле. Там Василев я засече с глава и я прати в далечния за Ярстейн ъгъл - 1:0 за българските "лъвове".

Норвегия реагира с масиран натиск, но това отвори сериозни пространства в отбраната на скандинавския тим. Стигна се до няколко опасни пробива на Ивелин Попов, Краев и Страхил Попов, но не последва удар, който да даде категоричен аванс на домакините. В 80' Норвегия получи най-добрия си шанс да изравни - резервата Сьорлот получи прекрасно центриране от корнер, стреля с глава, но Пламен Илиев отново спаси.

В 87' Нордвайт изпусна нервите си и си изкара втори жълт картон в рамките на само 10 минути, след като игра много опасно срещу резервата Иван Горанов - гостите останаха с 10 души на терена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: 23.Пламен Илиев, 11.Иван Бандаловски, 5.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 2.Страхил Попов, 7.Георги Костадинов, 6. Мартин Райнов, 12.Божидар Краев, 19.Кирил Десподов, 18.Галин Иванов, 10.Ивелин Попов

НОРВЕГИЯ: 1.Ярстейн, 14. Елабделауи, 6. Нордтвайт, 3.Айер, 2.Мелинг, 8.Йохансен, 19.Хенриксен, 15.Берге , 11.Елюнуси, 21.Йонсен, 7. Кинг

ПРЕДИ СРЕЩАТА

И двата тима стартираха турнира с победи и имат по 6 точки. България победи Словения с 2:1 като гост, докато скандинавците се наложиха с 2:0 у дома над Кипър.

Срещата може да се окаже решаващите на втора група в трета лига, която може да отвори път на един от двата отбора към промоция към по-нататъшната част от турнира. Селекционерът Петър Хубчев няма да може да използва Васил Божиков, който е контузен и бе освободен от лагера на тима. Очаква се като титуляр в лявата зона на защитата да стартира Иван Горанов.

Очаквайте след 18 часа стартовите състави на двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички