Кралев: Новият стадион може да се вдигне максимум за 2 години


Кралев: Новият стадион може да се вдигне максимум за 2 години
Снимка: БГНЕС

1757 0

Спортният министър Красен Кралев потвърди казаното от премиера Бойко Борисов, че България може да има нов национален стадион. Това обаче ще се случи само ако доброто представяне на отбора в Лига на нациите продължи и занапред. Кралев посочи, че стадионът може да бъде издигнат за максимум 2 години след отпускането на средствата.

"Там, където има успехи, веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. През последните 3 години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, трибуни и осветление. Ред е и на националния отбор по футбол", коментира Кралев пред "Нова".

"Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят. Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак имаше едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена", каза още министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички