Ивелин Попов влиза в Топ 10 по най-много изиграни мачове за България


Ивелин Попов влиза в Топ 10 по най-много изиграни мачове за България
Снимка: БГНЕС

1808 0

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов ще изкачи нов връх в историята на представителния тим днес. Попето ще изиграе своя мач номер 79 за България. С това той ще се изравни с две от големите легенди в нашия футбол.

Това са Аян Садъков и Златко Янков. Легендата на Локомотив (Пд) и бронзовият медалист от САЩ 94 също имат толкова участия с националната фланелка и за момента делят 10-11 място във вечната ранглиста. От двамата Златко Янков е с повече минути и можем да му дадем леко предимство пред покойния Садъков, пише „Меридиан мач“.

Дори и да изиграе цял мач в Осло, Попето ще е с по-малко минути и от двамата, така че реално ще е 12-ти, но пък на практика ще докосне Топ 10. А еднолично ще се качи в десетката в следващия двубой от Лигата на нациите.

Следващата легенда, която е наред да бъде изпреварена от Ивелин, ще бъде Наско Сираков. Легендата на Левски е девети във вечната ранглиста с 82 мача.

Попов е доста близо и до Топ 10 при голмайсторите на България. За момента той е с 16 попадения, колкото имат още величия като Тодор Диев и Красимир Балъков. Пред тях са Асен Панчев с 18, Георги Аспарухов, Динко Дерменджиев и Мартин Петров с по 19. На десетото място с точно 20 попадения пък е легендарното дясно крило Димитър Миланов - Пижо.

Попето все още не се е разписал в Лигата на нациите. В официален мач последното му попадение беше преди близо две години - на 13 ноември 2016 година. Тогава спечелихме с 1:0 срещу Беларус в европейска квалификация.

Ако включим и контролите, последното попадение на Попов беше в проверката с Казахстан на 26 март тази година, когато спечелихме с 2:1.

Както е видно до края на европейските квалификации през 2019-а, той може да се изкачи много сериозно нагоре както при листата с участията, така и в тази на головете.

ЛАРС ЛАГЕРБАК УДАРИ СЕРИОЗНО ПО БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПРЕДИ МАЧА С НОРВЕГИЯ

Ивелин дебютира за България в контролата с Уелс в Бургас на 22 август 2007 година, а първия си гол отбеляза година и половина по-късно - на 11 февруари 2009-а в приятелския мач с Швейцария в Женева, който завърши 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички