Ивелин Попов - лудата глава се смири


Ивелин Попов - лудата глава се смири
Снимка: Официален сайт на Ростов

7851 0

Ивелин Попов обяви изненадващото си решение да се оттегли от националния отбор след 12 години вярна служба и 90 мача за родината. Някои приеха тази новина, други се надяват, че той ще размисли. Но никой не я приветства. И има много причини да е така. Най-вече поведението на атакуващия халф в последните години - на терена и извън него. Той се прояви като лидер, мислещ играч, който не спестява нищо на никого, дори и на себе си. И никога не се отказва да брани националната фланелка, въпреки многобройните перипетии, въпреки критиките.

Но това невинаги е било така. За да се стигне дотук всички да съжаляват за решението на капитана, да се стигне дотам, че никой да не изглежда достоен за негов заместник... е имало много моменти, в които Попов се е проявявал като луда глава, неконтролируем веселяк, бунтар и дори несправедлив тиран.

Преди повече от 10 години, докато беше в Литекс, Попов си позволи да обяви, че има треньорска контузия, обвинявайки индиректно треньора Люпко Петрович, че не му дава достатъчно игрово време. Заради това своеволие Ивелин е пратен да тренира с втория тим.

Това обаче не го усмирява и през 2008 г. Попов прави още по-голяма изцепка. Докато пътува в автобус с младежкия национален отбор на България, незнайно защо той замеря с бутилка шофьора и го удря по главата. Заради това, че автобусът се движи със 100 км/ч, шофьорът губи контрол над управлението на возилото и като по чудо не се стига до катастрофа с последици. Съобщава се, че след инцидента Попов е изгонен завинаги от отбора, на който е бил капитан.

Друг път се връща в клубния си тим с наднормено тегло след зимните празници и отново е натирен в дублиращия тим.

През 2010 г. Ивелин Попов се забърква в нов шумен скандал, този път с мъжкия национален отбор. Преди квалификация за Евро 2012 срещу Англия, заедно с няколко съотборници, напуска лагера в Правец, за да отиде в Ботевград на рожден ден на Валери Божинов. Там се пие алкохол и се стои до зори, а последвалия мач България губи с 0:4. На следващата година се заговаря за нов купон с негово участие, този път в хотела, но пак преди мач и до зори.

През 2014 година Попето отново показва буйния си нрав и се показва в много лоша светлина. В медиите излиза информация, че по време на лагер с националния отбор публично е унижил един от масажистите на тима, карайки го да прави лицеви опори пред други национали. Заради тази глупост Попов си е навлякъл гнева и на бившия капитан на България Стилиян Петров.

Последният голям скандал с участието на звездата е от 2016 година. Тогава, след равенството с футболното джудже Малта, в който мач Попов изпусна дузпа, той призна, че е взел пет аулина и е пил уиски. До странното решение футболистът е стигнал, след като отборът понесе сериозни критики, а капитанът бе обвинен, че нарочно е изпуснал дузпата.

Оттогава насам са изминали 3 години и Попов живее и играе с нов образ. Той усокои характера си, дистанцира се от всякакви скандали, превърна се в истински лидер. Както самият той каза, ако се случеше да не играе силно с националната фланелка, той поне 90 минути не се спираше да тича. Бранеше отбора и треньорите му пред медиите, разговаряше с играчите при кризисни ситуации и след лоши резултати. Най-силната проява на своя променен характер Попов показа миналия месец, когато по време на евроквалификацията с Англия, в която съперникът ни разпердушини, капитанът разговаря с феновете, които запалиха расисткия скандал. Опитите му да прекрати расизма на "Васил Левски", които имаха успех, бяха похвалени от някои играчи на Англия, а селекционерът Гарет Саутгейт лично го е поздравил за това.

Попов беше проблемен. Но се успокои и прогресира. За да се стигне дотам, че отсъствието му от отбора е по-сериозно притеснение преди баражите за участие на Евро 2020 от безличната игра на националния отбор и ужасните резултати, които той постигна през последната година...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички