Хубчев сподели как избира играчите за националния и кои са най-важните качества за него


Хубчев сподели как избира играчите за националния и кои са най-важните качества за него
Снимка: БГНЕС

1812 0

Националният селекционер на България Петър Хубчев даде интервю за Facebook страницата на Българския футболен съюз. Той говори по любопитни теми преди оставащите две срещи в Лигата на нациите. 

Той отговори изцяло на въпроси на феновете, като засегна и начина на подбор на играчите в националния ни тим. "Аз предпочитам индивидуални разговори с футболистите. И като се убедя, че това са подходящите хора, съм по-склонен да работя с тях - дори и да са с по-малки качества, но да са по-всеотдайни. С удоволствие бих организирал лагер за футболисти, които не са в селекцията. Всеки месец бих го правил, но така е съставен календарът, че е невъзможно да се случи", каза Хубчев.

Той е известен и с "желязното" си излъчване, на което рядко се показва усмивка, поне в публичното пространство. Затова и логично имаше въпрос: "Усмихвате ли се", на който Хубчев отговори: "Това са етикети, лепнати от пресата или от мои приятели. Близките хора знаят, че съм нормален човек, хайде да не казвам весел. Понякога човек трябва да е много сериозен в работата си".

СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ ПРЕД ХУБЧЕВ ПРЕДИ ГОСТУВАНЕТО НА КИПЪР

Той сподели и кои са най-важните качества за него, които един играч трябва да притежава, за да попадне в състава. "Най-важни при избора на играчи са хъсът и спортната злоба, а също и готовността да се раздадеш за националния отбор. Трябва да тичаш малко повече. В националния отбор никога не е стоял на дневен ред въпросът за подмладяване. Последното нещо, което ме интересува, са годините и от кой клуб идват играчите. Според мен имаме светло бъдеще, особено след откриването на базата в Бояна. Във всички възрастови групи имаме много добри момченца, но това не дава гаранция. Голямата крачка е от старшата възраст към мъжкия футбол", допълни още Хубчев.

"Много е грешно да мислим, че сме фаворити срещу който и да е отбор. На базата на постижения отпреди 25 години ли сме такива?! Вижте къде играят футболистите на Словения и тогава ми кажете, че ние сме фаворити. Имах едно предложение, когато започнах работата си - да направим списък с българчета, които живеят извън страната, и да ги следим. Аз знам поне 5 имена. Има добри такива футболисти", отбеляза още Хубчев.

"Лъвовете" гостуват в Никозия на 16 ноември, а три дни по-късно приемат словенците на стадион "Васил Левски", което е и последен мач от турнира в тази фаза. Ето и списъкът на Хубчев за тези двубои

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички