Факторите, с които отборът на България трябва да се справи в мача с Англия


Факторите, с които отборът на България трябва да се справи в мача с Англия
Снимка: БГНЕС

8611 0

Националният отбор на Англия продължава преследването на своята цел - класиране за Европейското първенство през 2020 година. Следващият мач на англичаните е срещу България в събота на митичния "Уембли". "Трите лъва" започнаха участието си в група "А" с две победи в първите два мача и ще се опитат затвърдят успешното си начало.

Сайтът " Footballparadise" определи 5-те основни фактора за успех на англичаните в сблъсъка с "трикольорите":

1. Израстването на Тайрън Мингс 

Защитникът на Астън Вила получи повиквателна за националния отбор за първи път в своята кариера, след като се представя на високо ниво от началото на сезона. Той има много трудно детство и пътят му към върха е изпълнен с много трудности. Англичанинът е живял в приют за бездомници в юношеските си години и е играл за отбора на Чипенхам, който се намира извън Футболната асоциация, като паралелно с това е бил ипотечен съветник. Дори след като получава мечтания шанс във Висшата лига, проблемите не спират - той претърпява сериозна контузия в коляното, която го оставя извън терените за много дълъг период. След завръщането си, Мингс не може да се пребори за титулярното място в отбора на Борнемут. Днес защитникът е един от основните играчи в защитата на Астън Вила, което му дава шанс да сбъдне още една своя мечта- да бъде национал на Англия.

2. Завръщането на Алекс Окслейд-Чембърлейн

Мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт повика халфа веднага след завръщането на играча на Ливърпул от контузия. Чембърлейн имаше проблеми с коляното, които продължиха повече от една година. Сега бившата звезда на Арсенал е на разположение на Англия и е готов да увеличи сметката си в състава. До този момент той има 6 гола в 32 мача. Халфът се завръща като един от най-опитните играчи в отбора, след многото промени в Англия по време на контузията му. Интересен факт е, че само трима футболисти от състава са по-възрастни от англичанина.

3. Джеймс Мадисън и Мейсън Маунт са готови да се докажат в своя дебют 

Това ще бъде първо участие за две от младите надежди на Висшата лига. Джеймс Мадисън е в отлична форма за отбора на Лестър от началото на сезона и е в основата на добрите резултати на "лисиците". От своя страна Мейсън Маунт се представя повече от добре под ръководството на Франк Лампард в Челси и се е разписал 2 пъти в първите си 4 мача. Новите английски национали са готови на всичко, за да докажат на мениджъра Гарет Саутгейт, че притежават нужните качества, за да защитават националната фланелка.

4. Борбата за титулярно място в дясната част на английската защита 

Английският футбол винаги е бил известен с множеството таланти, които ражда. Пример за това е именно позицията "десен бек" в състава на "трите лъва". Двукратният шампион на страната Кайл Уолкър дори не успя да попадне в селекцията на Саутгейт, в която бяха повикани Трент Александър-Арнолд, новото попълнение на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака, както и Киърън Трипиър от Атлетико Мадрид. След контузията на рекордната покупка на "червените дяволи", звездата на Ливърпул Трент Александър- Арнолд е готов на всичко, за да се утвърди като титулярен избор на мениджъра на англичаните. Цели 5 от отборите от Топ 6 във Висшата лига разчитат на играч от Англия в дясната част на защитата си, което говори за големия талант в националния отбор на тази позиция.

5. Лошата форма на България

В материала се споменават трудностите на националния ни отбор в последно време. Двете загуби от Косово и Чехия , както и 7-те поредни мача без победа са сравнени с двата 1/2 финала изиграни от играчите на Гарет Саутгейт на последното Световно първенство и в турнира за Лигата на нациите. Като лице за промяна във формата на "трикольорите" е отличен Вандерсон-футболистът на Лудогорец, който получи повиквателна за първи път от Красимир Балъков.

Припомняме, че двубоят между Англия и България е в събота от 19:00 часа. А какви са плановете за двубоя на националния селекционер Красимир Балъков можете да прочетете тук.

* По материала работи: Виктор Пенев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички