Безидейна България отнесе звучен шамар в Беларус (ВИДЕО)


Безидейна България отнесе звучен шамар в Беларус (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

4010 0

Националният отбор на България допусна тежка загуба като гост на Беларус с 2:1 в мач от световните квалификации за Мондиал 2018.

Играчите на Петър Хубчев бяха напълно безидейни на "Борисов Арена" и заслужено бяха наказани от домакините. През първата част грешка в защитата ни доведе до дузпа, а през втората част се стигна и до втори гол във вратата на Николай Михайлов. В добавеното време Георги Костадинов върна едно попадение, но то се оказа недостатъчно.

По този начин "лъвовете" остават с актив от 9 точки, докато тимът на Беларус вече има в актива си 5 точки.

Срещата започна по-добре за домакините, които през първите 15' на няколко пъти опитаха с центрирания да преодолеят българската защита, но без успех.

В 16' Николай Михайлов трябваше да показва рефлекс след точно изпълнен пряксвободен удар от Иван Маевски. Стражът на Мерсин обаче се разтегна максимално и изби в корнер.

В 20' за първи път момчетата на Петър Хубчев стигнаха до реална опасност пред вратата на домакините. Спас Делев изведе добре Станислав Манолев, който отправи удар от малък ъгъл, но Черник отрази.

В 33' се стигна до 11-метров наказателен удар за домакините, който Сиваков превърна в попадение. Божидар Чорбаджийски извърши нарушение срещу Лаптев, за което защитникът на ЦСКА получи и жълт картон.


Mikhail Sivakov (Penalty) GOAL HD - Belarus 1-0... by LiveGoalsTV

В 51' настана истинска суматоха в наказателното поле на Беларус, след като на няколко пъти играчи на България опитаха да отправят удар по посока вратата на Черник, но до гол така и не се стигна.

60 секунди по-късно се стигна до принудителна смяна, след като Спас Делев падна лошо на лявата си ръка, а на негово място се появи Андрей Гълъбинов.

В 69' Петър Занев отправи топовен удар от над 25 метра, който летеше със страшна скорост и Черник нямаше време да постави ръцете си, като кълбото го удари право в гърдите и по този начин той спаси удара.

10' преди края на срещата Савитски сложи точка на спора, след като бе изведен добре в половината на България при контраатака на домакините. Футболистът на Беларус погледна към вратата на Михайлов и видя, че българският страж е излезнал по-напред и с прехвърлящ удар удвои аванса на своя тим.
Belarus 2-0 Bulgaria Pavel Savitski Goal 09.06... by live-football3

В добавеното време на срещата Георги Костадинов върна едно попадение след добре премерен ъгъл по диагонала, но момчетата на Петър Хубчев не успяха да организират нещо по-опасно до края.

Преди мача

Отборът на България гостува на "Арена Борисов" в квалификационен мач за Световното първенство в Русия догодина. Съперник на "лъвовете" ще бъде тимът на Беларус.

Към момента националите се намират в добра форма, като имат две поредни победи, а в последния си мач се наложиха с 2:0 над Холандия на националния стадион "Васил Левски". В момента те са трети в класирането с 9 точки, а Беларус са пети с 2 пункта.

Състави:

Беларус: Сергей Черник, Станислав Драгун, Сергей Матвейчик, Егор Филипенко, Дмитрий Алисейко, Серхей Политевич, Павел Савитски, Михаил Сиваков, Иван Маевски, Денис Лаптев, Сергей Баланович

България: Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Светослав Дяков, Георги Костадинов, Александър Тонев, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Спас Делев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички