5 години по-късно: Илиан Илиев близо да повтори "тъжен" успех на Петър Хубчев с България


5 години по-късно: Илиан Илиев близо да повтори "тъжен" успех на Петър Хубчев с България
Снимка: Guliver/GettyImages

1241 0

Националният отбор по футбол на България ще опита да запише втора поредна победа, след като прекъсна сушата от близо година и половина без успех. "Лъвовете" ще гонят перфектен дебют в новосформирания турнир на ФИФА - FIFA Series, което би означавало две победи от два мача.

Те вече сломиха Танзания, а сега им предстои по-сериозно препятствие в лицето на Азербайджан. Състезанието между четирите страни в групата (там е и Монголия, която загуби от Азербайджан) се състои в Баку, така че опонентът ни ще има и подкрепата на своите фенове.

Това ще е четвърти мач за Илиан Илиев, откакто пое представителния ни тим. Той все още няма поражение - след впечатляващите равенства срещу Сърбия и срещу Унгария (и в двата случая - 2:2), дойде и успехът над Танзания.

Още: България няма да бъде 'златна' срещу Азербайджан, Илиан Илиев пък готви поне една промяна в стартовия си състав?

Илиан Илиев гони постижение на Петър Хубчев

Илиан Илиев гони 4 поредни без загуба с България

Така Илиев гони четвърти пореден мач без загуба и ако успее да го стори, ще повтори постижение в националния отбор на България отпреди 5 години. Колкото и тъжно да звучи, но всъщност толкова време мина, откакто български селекционер на тима ни записва поне четири мача без поражение.

За последно това прави Петър Хубчев. Под негово ръководство националният ни отбор записва четири поредни равенства в периода ноември 2018 - март 2019 година. Любопитното е, че тогава всички мачове завършват при реми 1:1.

Предпоставките Илиев да успее са сериозни. България смазва Азербайджан и финансово, и исторически: Има обаче и неприятна изненада.

След разходи от над 35 000 евро: Георги Иванов слага край на туристическите командировки, които плаща БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички