23 години и едно 4:1 по-късно - кошмарите на Франция заради България не отшумяват


23 години и едно 4:1 по-късно - кошмарите на Франция заради България не отшумяват

1397 0

Бившият френски национал Венсан Герен сподели какво е от първо лице да приемеш шокиращата загуба от България през 1993 година. Този епичен мач на "Парк де Пренс" остави "петлите" зад борда на Мондиал 1994, на който "лъвовете" стигнаха до четвъртото място.

"Два дни преди мача си мислех, че ще играя, а останах на пейката", споделя пред lci.fr бившият халф.

"Спомням си, че след гола на Костадинов нямаше никакъв шум на "Парк де Пренс". Всички мълчаха. Чуваха се само българите, които викаха и се поздравяваха радостно. Но най-лошото бе в съблекалнята. Всеки се преоблече набързо и излезе. Никога не бях виждал такова нещо в моята кариера. Треньорът (Жерар Улие) бе поел нанякъде. Тази нощ ни бе шокирала. Имаше медийна буря и селекционерът даде пресконференция", спомня си Герен.

Запитан дали е разговарял със съотборниците си за този мач, французинът заяви:

"Ние наистина не искаме да чуваме за него. За да бъда честен, аз го гледах за първи път преди няколко дни. 23 години ня бях го гледал, но трябваше да го коментирам в понеделник по един канал. И в края на краищата, аз си мислех, че сме изиграли добро второ полувреме и че българите не са отправили и един изстрел към вратата ни, преди това известно действие. И след мача ние дори не знаехме за качеството на тази втора половина", разказва той.

От медията питат бившия френски национал дали Давид Жинола е виновникът за това поражение. Отговорът му изненадва:

"Честно казано, полемиката за Жинола не трябва да я има. Но в този контекст ние винаги трябва да намерим изкупителна жертва. Но полемиката показа напрежението, което съществува между играчи на Марсилия и парижани".

"Това, което ме притеснява, е, че не участвахме на Световното. Но този мач срещу България аз все още мисля, че е нещастен случай. Макар и да имаше друг инцидент срещу Израел преди това. Аз наистина мисля, че е жалко, че не участвахме в този турнир, защото имаше две поколения (На Марсилия и ПСЖ), които бяха много обещаващи. Другият въпрос беше дали ще играем на Световно в кариерата си. В крайна сметка, аз не играх, ето защо ми беше трудно. Не съм губил мач с Франция (в редовно време), този беше единственият...", завършва Венсан Герен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички