Златна резерва на Лудогорец се "отпуши" и собственоръчно донесе трите точки срещу Славия (ВИДЕО)


Златна резерва на Лудогорец се "отпуши" и собственоръчно донесе трите точки срещу Славия (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3714 0

Лудогорец се наложи с 2:0 като гост на Славия в отложен мач от 3-ия кръг на родната Първа лига на "Александър Шаламанов" в София. В герой за разградчани се превърна Квадво Дуа, който се появи от скамейката през втората част и донесе трите точки на своя тим.

Разградчани стигнаха заслужено до успеха, като през повечето време бяха по-добрия отбор на терена и стояха далеч по-добре тактически от Славия, които също имаха своите шансове, но не успяха да пробият през Симон Слуга.

Героят на деня пък се казва Квадво Дуа. Лятното попълнение на "орлите" влезе от скамейката през втората част и вкара първото си попадение в Първа лига в 68-ата минута. Футболистът бе изведен по страхотен начин с пета от Клод Гонсалвеш и се разписа във вратата на Светльо Вуцов.

Дуа подпечата трите точки на гостите в 74-ата минута, когато получи центриране в наказателното поле и надскочи "бялата" отбрана, за да вкара втория си гол и да оформи крайното 2:0.

С победата Лудогорец продължава да е четвърти в Първа лига и вече е с актив от 30 пункта. В следващия си мач разградчани ще мерят сили с Крумовград. Славия пък все още е на 14-ата позиция с 11 пункта, записвайки десета загуба през сезона. След седмица столичани излизат срещу Етър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира доста равностойно, като и двата тима искаха да наложат своя стил на игра. Лудогорец изграждаше постепенно своите атаки, а Славия бе внимателен и действаше много предпазливо. В десетата минута Русо върна много слабо топката към Слуга, извеждайки Стоев очи в очи със стража. Слуга обаче стигна първи до топката и успя да я избие.

В 15-ата минута се стигна до първия страхотен шанс за гол. Футболист на Лудогорец прати топката в наказателното поле на Славия, а там Руан Круз стреля от близка дистанция, но топката разтресе напречната греда. 2 минути по-късно отново се откри шанс от Круз, който получи кълбото пред наказателното поле, но ударът му по земя бе слаб и не затрудни Вуцов.

В следващите минути гостите установиха доминация. Възпитаниците на Георги Дерменджиев играха с повече самочувствие и окупираха наказателното поле на "белите", но така и не успяваха да пробият през защитата на домакините и не създадоха големи проблеми на Светльо Вуцов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира силно за шампионите. Разградчани успяха да създадат няколко добри положения пред вратата на Светльо Вуцов, но отново не успяха да го затруднят особено и равенството 0:0 се запази и след час игра в столицата.

Логичното обаче се случи в 68-ата минута. Гостите организираха страхотно атака, която започна с хубав пас на Недялков към Клод Гонсалвеш. Вторият отигра кълбото по страхотен начин с пета и изведе влезлият като резерва Квадво Дуа, който остана очи в очи с Вуцов и откри резултата - 1:0 за гостите.

Лудогорец си подпечата успеха в 77-ата минута. Резервата Кайо Видал получи топката пред наказателното поле, влезе в него отдясно и центрира отлично към далечната греда, като топката прехвърли Виктор Генев и Мартин Георгиев, а оставен непокрит Дуа заби с глава второто си попадение в двубоя за 2:0.

СЪСТАВИ

Славия: Вуцов, Томбак, Георгиев, Генев, Керчев, Йеленкович, Стоянов, Минчев, Кейта, Тасев, Стоев

Лудогорец: Слуга, Недялков, Вердон, Русо, Фон Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, Неделев, Текпетей, Рик, Руан

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец се намира на четвъртата позиция в класирането с актив от 27 точки. "Орлите" зарадваха своя нов-стар мениджър Георги Дерменджиев с успех с 3:1 над Хебър в изминалия кръг и се върнаха на победния път.

Положението в Славия, въпреки победата над Крумовград с 2:0 в изминалия кръг, остава критично. "Белите" са на 14-ото място с 11 пункта в актива си и в 14 изиграни мача могат да се похвалят с едва 3 победи, 2 равенства и цели 9 поражения.

През изминалата кампания "орлите" взеха най-доброто от "белите". Отборът на Лудогорец се наложи над своя съперник и в двата мача, постигайки свеобразен дубъл с победи с 2:1 както на "Александър Шаламанов", така и на "Хювефарма Арена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички