Вратар и дузпа помогнаха на Лудогорец да пречупи Славия


Вратар и дузпа помогнаха на Лудогорец да пречупи Славия

2041 0

Лудогорец победи Славия с 1:0 при гостуването си на "Овча купел" в мач от 16-ия кръг на "А" група. Успехът е първи за шампионите под ръководството на завърналия се Георги Дерменджиев. При дебюта му "орлите" направиха 0:0 с Пирин.

Лудогорец сложи край и на серията от два поредни мача без победа. Тимът излезе на второ място преди останалите мачове от кръга. Разградчани имат 28 точки, с 1 повече от третия Литекс и с 3 по-малко от лидера "Левски". Тимът на Славия е 5-и с 22 т.

Голът вкара Козмин Моци в 35-ата минута от дузпа. Националът Владимир Стоянов пък направи няколко блестящи спасявания, с което не позволи на "белите" да стигнат до равенството.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на терористичните атаки в Париж.

Марселиньо можеше да открие резултата още в 20-ата секунда. След изпълнението на центъра бразилецът получи топката зад защитата на "белите" напредна, но стреля покрай вратата на Марио Кирев.

В 5-ата минута Вандерсон стреля опасно извън наказателното поле, но Кирев изли в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Натанаел стреля неточно.

Малко след това Карачанаков стреля слабо и вратаря на гостите Стоянов без проблем улови.

Лудогорец продължава да се гаври с БФС. Младият Керчев, който запълва квотата за футболист до 21 години в титулярния състав на шампионите е заменен още в 20-ата минута от Георги Терзиев. 

Секунди по-късно Ивайло Димитров стреля към вратата на Стоянов, но националът показа класа.

В 32-ата минута Вандерсон уцели страничната греда на вратата на Кирев, след като Кешеру му пусна перфектен пас. Лудогорец все пак стига до гол. Козмин моци е точен от дузпа в 35-ата мин. Съдията посочи бялата точка след нарушение на Кирев срещу Марселиньо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гол на Кафу от Лудогорец беше отменен в 50-ата минута. Причината е, че топката е напуснала напуснала очертанията на игрището при подаването към бразилеца.

Блестяща намеса на Владо Стоянов в 56-ата минута предотврати сигурен гол. Цветомир Панов се освободи от двама защитници на Лудогорец и отправи хубав плътен изстрел към вратата. 

Карачанаков навърза почти цялата защита на Лудогорец в 67-ата минута преди Терзиев да се хвърли в краката му и за изчисти в корнер. В противен случай нападателят на Славия оставаше сам срещу Владо Стоянов.

В 70-ата мин поредна отлична изява на вратаря на шампионите. Стоянов извади удар на Емил Стоев под гредата. 4 след това отново Карачанаков се озова с топката в малкия пеналт и стреля, но вратарят на шампионите за пореден път се справи с опасността. 

Натанаел центира в наказателното поле в 79-ата минута, но Кирев се намеси добре.

Славия се хвърли във финален щурм, но без успех.

СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: Кирев; Панов, Е. Стоев, Велков, Диего; Мартинов, Пиргов; Манзоро, Семерджиев, Карачанаков; И. Димитров

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов; Й. Минев, Керчев, Моци, Натанаел; С. Дяков, Препелица; Кафу, Марселиньо; Лукоки; Кешеру

ПРЕДИ МАЧА

Шампионът Лудогорец пристига в София с намерението да вземе реванш от Славия за "хикса", който „белите“ измъкнаха в Разград в първия двубой между двата тима този сезон.

В състава на разградчани с наказание е Лукас Саша, но пък на линия ще са отново Светослав Дяков и Йордан Минев. Лудогорец ще преследва и първа победа в "А" група след завръщането на Георги Дерменджиев на треньорския пост. В неговия повторен дебют "орлите" направиха разочароващо домакинско равенство с Пирин и днес не могат да си позволят нова грешна стъпка, защото в противен случай рискуват изоставането им от лидера "Левски" да стане доста сериозно.

През седмицата "белите" се закинаха отново да вземат най-малко точка, макар да не са вкарвали гол в последните си три домакински срещи. Манзоро и Костадин Дяков имаха здравословни проблеми през седмицата, но и двамата ще са титуляри за Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички