Владо Стоянов с изповед за контузията, разкри кога очаква да се завърне на терена


Владо Стоянов с изповед за контузията, разкри кога очаква да се завърне на терена
Снимка: БГНЕС

3873 0

На 21 март 2017 г. Владислав Стоянов се контузи тежко по време на тренировка на националния отбор преди световната квалификация с Холандия. Вратарят на Лудогорец скъса патерално сухожилие на лявото коляно, заради което бе опериран спешно в Букурещ. Впоследствие травмата се усложни и Стоянов претърпя още четири хирургически интервенции в клиника в Барселона. Наскоро възстановяването на Владислав Стоянов в Испания приключи и той вече е в Разград. Ежедневно вратарят е подложен на специална рехабилитация в новия медициски център на клубната база и очаква с нетърпение деня, в който ще започне тренировки.

"Приключихме още един етап от възстановяването. Последната интервенция бе януари тази година. Засега всичко е наред. Всички изследвания, всички показатели наистина са много добри. Самите доктори и физиотерапевти не очакваха толкова добри резултати. Да се надяваме, че възстановяването ще продължава така и занапред", заяви стражът пред официалният сайт на разградчани.

Относно това кога ще се завърне на терена:"На този въпрос не може да отговори никой. Дори докторите. Моят случай е много рядък. Да не кажа, че е единственият подобен случай в историята. Никой не може да каже крайни срокове. Ние обаче сме си поставили цели. Ако всичко върви нормално, ако всичко се развива в правилната посока, може би до два месеца ще започна да тичам и лека полека да навлизам в лятната подготовка с отбора. Надявам се през следващия сезон да съм на линия. Това сме си го поставили за цел с докторите и физиотерапевтите. Искам през новия сезон да бъда на терена".

Стоянов разказа и за усложенията по време на възсстановяването и как се е стигнало до тях. "- Първо, получи се една болнична инфекция, която реално може да се случи навсякъде. По-големият проблем бяха неправилните действия на доктора в Румъния, който ме оперира. Получи се серия от грешки. Излезе така, че докторът нямаше вярно решение. Оттам се стигда до тази мъка, която ме принуди да замина за Испания и да се подложа на серия операции".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички