В Португалия: Рио Аве се интересува от бранител на Лудогорец, спирал Килиан Мбапе


В Португалия: Рио Аве се интересува от бранител на Лудогорец, спирал Килиан Мбапе
Снимка: GettyImages

1561 0

Шампионът на България Лудогорец не успя да изпълни целта си - да се класира за груповата фаза на Шампионска лига, а междувременно проведе странна трансферна политика през летния трансферен прозорец. Безспорно тя изуми родната футболна общественост, тъй като клубът се раздели с част от звездите си, докато бе внимателен във входящите сделки.

Сега медиите в Португалия съобщават, че "орлите" са напът да се разделят с още един футболист, което би могло да стане още преди края на месеца. Според ojogo.pt, става въпрос за дефанзивния играч Жозуе Са, към когото има интерес от местния Рио Аве.

Защитникът е от дълго време трансферна цел на португалския клуб, а той е при "зелените" в последните два сезона. За българския шампион натрупа общо 36 срещи, в които вкара 5 попадения и асистира за още две.

Бранителят е юноша на Спортинг Лисабон и Витория Гимараеш. В кариерата си е носил екипите на Андерлехт, Касъмпаша, Шавеш и Уеска. През 2022 година бившият португалски младежки национал бе преотстъпен на Макаби Тел Авив, за който изигра 6 мача.

Ако сделката се осъществи, Са ще бъде петият централен защитник в състава на Рио Аве. Порталът Transfermarkt оценява трансферната сума на играча на приблизително милион евро.

Eто кога ще бъде изтеглен жребия за груповите фази на европейските клубни турнири!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички