В Лудогорец вече мислят за финал в Лига Европа


В Лудогорец вече мислят за финал в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1949 0

Украинският защитник на Лудогорец Игор Пластун разкри подробности от лагера на разградчани и подготовката им за европейските мачове. Играчът говори пред телевизионния канал "Футбол 1" и дори загатна, че в тима вече се говори за финал на Лига Европа.

"Всичко върви по план. На 12-и февруари излизаме за първия си мач в шампионата, а на 16-и в Европа. Имаме поставена цел - да станем шампиони, а в Лига Европа президентът на клуба ни даде за пример Днепър. Ще играем мач за мач, но като за начало имаме сблъсък със силен отбор като ФК Копенхаген", каза Пластун. През 2015 година Днепър направи пробив и игра финал в Лига Европа. 

Относно редките му изяви с екипа на Лудогорец, Пластун обясни, че това се дължи на голямата конкуренция, която има в отбора. "Разполагаме с между 22 и 24 равностойни футболисти, на всяка позиция по двама. За място в центъра на защитата претендират четирима равностойни играчи. Имам доверието на треньора, но всичко зависи от мен. Който се представя по-добре, той ще играе титуляр".

"Преминаването ми в нова страна беше стрес за мен - нов отбор, нови съотборници. Има и езикова бариера, но като цяло се чувствам комфортно в Лудогорец. Всичко е на много високо ниво. Нямам никакви оплаквания, трябва само да показвам добра игра. Винаги съм имал една цел и тя е постоянно да се развивам", каза още Пластун.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички