Ювелирен гол на Илиев донесе Суперкупата на Локомотив Пловдив


Ювелирен гол на Илиев донесе Суперкупата на Локомотив Пловдив
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7091 0

Шампионът Лудогорец не успя да се превърне в първия български отбор с 5 триумфа за Суперкупата, след като Локомотив Пловдив тотално подчини възпитаниците на Павел Върба и в Разград "смърфовете" спечелиха с 1:0 с късен гол на Димитър Илиев.

Минута преди края на мача Карагерен с фантастичен пас изведе капитана в наказателното поле, а той от воле вкара рядко красив гол, за да донесе втори трофей за своя тим в рамките на последните два месеца. 

Резултатът обаче не показва колко по-добри бяха пловдивчани по време на двубоя. Лудогорец записа едва 3 удара в целия двубой, от които един беше точен, и то доста безопасно. В същото време Локомотив се отчете с 16 удара и доминираше през цялото време. Ако не се беше стигнало до гол, почти със сигурност Ренан Дос Сантос щеше да е футболист №1 в мача, след като спаси цели 10 удара в мача. 

Друг ключов момент в мача бе фактът, че в 65' Икоко беше изгонен с директен червен картон след абсурдно изблъскване срещу Масоеро. Локо (Пд) пък можеше да води в резултата още след първото полувреме, но Томашевич довкара топка, която се насочваше във вратата, а беше в засада. Това, в крайна сметка обаче, не беше решаващо в мача. 

Така Лудогорец остава само с титлата след един от най-странните сезони в историята на футбола, а липсата на какъвто и да е игрови облик със сигурност ще притесни Павел Върба преди мачовете в Шампионска лига. В същото време "смърфовете" влизат в новия шампионат със самочувствие, а скоро и тяхната кампания в Европа ще бъде стартирана. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с много грешки и от двете страни. В играта липсваха добри комбинации и скорост и началните минути определено бяха скучни. За съжаление, още в 15' контузия получи Петър Витанов след тежко нарушение на Анисе, а след дълга медицинска намеса беше изнесен на носилка, като Давид Малембана влезе на негово място. 

Нарушенията продължиха да се извършват на всеки 2-3 минути, а играта постоянно беше накъсвана. Анисе получи аркада в средата на полувремето и трябваше главата му да бъде бинтована, а най-интересното положение беше в 30', когато при удар на Битон отдалеч Луков изпусна топката, но вкаралият в последствие Жоржиньо беше в засада. Локо (Пд) отговори с неуспешен опит за задна ножица на Аралица. 

В 42' се Умарбаев до най-скандалната ситуация в полза на Локо (Пд). С невероятен пробив Салинас нахлу в наказателното поле между няколко души и от малък ъгъл стреля. Топката рикошира и се насочи неспасяемо във вратата, когато Томашевич я засече с глава и реализира, но попадението беше отменено заради засада. Томашевич нямаше нужда да се намесва, защото топката така и така влизаше, а повторенията показаха, че нападателят в действителност е бил в засада, макар и с 10-ина сантиметра. 

В добавеното време Локомотив имаше още един шанс за гол, след като с центриране Карагерен намери отлично Аралица в наказателното поле, но волето на нападателя беше отразено от Дос Сантос. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част започна подобно на първата, но Локомотив (Пд) по-бързо успя да влезе в мача и стигна до страхотно положение. Умарбаев отново бе в центъра на събитията, след като с разсичащ защитата пас изведе Аралица сам срещу Дос Сантос, но нападателят стреля право във вратаря и се отчете с непростим пропуск. 

В 63' Умарбаев центрира отдясно по земя за Лукас Салинас, който стреля от движение с десния крак, но Ренан направи фамозно спасяване. Последва опит за удар на Аралица, но Терзиев блокира удара, а в крайна сметка бразилският страж на Лудогорец изрита топката в корнер.

Веднага след това се стигна до спречкване между играчи на двата отбора и Джордан Икоко на два пъти изблъска грубо Масоеро и беше изгонен директно с червен картон. Няколко минути по-късно Карагерен направи страхотен пропуск, след като Ренан направи ново спасяване. В 74' пък Малембана центрира идеално в пеналтерията за Аралица, чийто удар с глава от 3 метра беше ужасяващ и прати топката в аут. 

В 81' "смърфовете" имаха още един шанс, когато Умрабаев от лявото крило центрира прекрасно към далечната греда и Алмейда засече с глава, но и той прати топката в аут. 

Точно минута преди края обаче Локомотив успя да приспи защитата на Лудогорец. Продължително нападение на "смърфовете" претърпя сериозна промяна в темпото, след като Алмейда с остър пас намери Карагерен пред наказателното поле. С едно докосване той копна топката над защитниците за Димитър Илиев, а капитанът от воле отбеляза фантастичен гол - 0:1 за "смърфовете" 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Лудогорец: Ренан Дос Сантос, Георги Терзиев, Талеб Тауата, Алекс Сантана, Дан Битон, Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Каули Оливейра

Локомотив Пд: Мартин Луков – Динис Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Лудогорец вече изравни рекорда на ЦСКА за титли в българското първенство, като двата тима имат по 9 поредни на този етап. Тази вечер "орлите" имат възможност еднолично да станат лидери по Суперкупи, като в момента разградчани са с 4 - толкова, колкото има и ЦСКА. 

Локомотив Пловдив за втора поредна година спечели Купата на България и ще търси реванш за загубата с 0:2 от Лудогорец преди година за Суперкупата. Откакто шампионите са в Първа лига "смърфовете" са един от най-успешните отбори срещу тях, но в последните 5 мача Лудогорец има 4 победи и равенство срещу възпитаниците на Бруно Акрапович. Интересен факт е, че последните две победи на Локо (Пд) са именно в Разград. 

Очаквайте стартовите състави към 19:30.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички