Удинезе пожела да има звезда на Лудогорец


Удинезе пожела да има звезда на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2062 0

Тим от Серия А проявява сериозен интерес кьм универсалния футболист на Лудогорец Лукас Саша. Популярният журналист Андерсиньо Маркес, който работи за телевизията "Mediaset Premium Sport", държаща част от правата за Серия А, написа в своя Туитър профил, че Саша е пред договор с Удинезе. Развитие се очаква в близките дни, пише "Тема Спорт".

Както е известно, наскоро босът на разградчани Кирил Домусчиев не изключи възможността за продажба на още един играч след тази на Игор Пластун в Гент.

Саша е силно желан и от турския Бурсаспор. Тимът завърши на 13-о място в Суперлигата и е амбициран следващия сезон да гони Лига Европа.

Наскоро самият футболист обяви пред медиите в родината си, че има договор със 7-кратния шампион на България за още една година и мисли да го изпълни, след което да премине в друг отбор. Разградчани обаче може да предпочетат да го продадат сега, вместо да го изпуснат без пари след година. От януари той ще е свободен да преговаря и подписва с всеки клуб.

Саша умуваше да напусне още след края на изминалия вече сезон, като опция бе завръщане в Израел, но се нави да остане заради Димитър Димитров-Херо, който държеше да го има в редиците си. Херо обаче вече не е в Лудогорец.

Все пак последната дума по евентуален трансфер на бразилеца ще има новият силен човек при "орлите" - Пауло Аутуори.

През изминалия сезон 28-годишният Лукас Саша записа 27 мача в елита, като беше титуляр в 17 от тях. Взе участие и в 7 срещи в евротурнирите. Бразилецът бе използван и като десен бек.

Аутори пък все още се колебае дали да вземе нови играчи. Той продължава да се запознава с настоящия състав. Близки до него твърдят, че е на мнение, че ще е нужен най-много още един нов футболист. Досега разградчани привлякоха Димо Бакалов от Локо (Пд) и румънския национал Драгош Григоре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички