Треньорът на Спартак Търнава втрещи преди Лудогорец: Български клуб искал да го привлече


Треньорът на Спартак Търнава втрещи преди Лудогорец: Български клуб искал да го привлече
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2105 0

Старши треньорът на Спартак Търнава Михаил Гаспарик говори преди домакинския мач срещу Лудогорец от Лигата на конференциите. Той е от предпоследния пети кръг, като е последен мач пред собствена публика за словаците. Той коментира треньорската рокада в съперника, както и ситуацията в групата.

"Да, виждам някаква промяна, но тя не е толкова голяма. Не мога да кажа дали мачът ще е подобен като този в Разград. В схемата няма някаква голяма промяна или размествания. Г-н Дерменджиев е опитен треньор и прагматик, не очакваме промени. Надяваме се на добър мач. Всички играчи са в отлично състояние, дори тези, които имаха травми, вече са здрави. Днес могат спокойно да се присъединят към заниманията, вярвам, че ще бъдат ползотворни занимания.

Не виждам голяма разлика в играта на Лудогорец като домакин и като гост. Лудогорец бе в добра серия в последните седмици с изключение на последния мач преди няколко дни (бел. ред. загубата от Славия)".

Наставникът призна, че Лудогорец е в по-тежка ситуация, защото знае колко е важен резултатът от мача. От другата страна пък в Спартак Търнава са далеч по-спокойни и вече показали добра игра.

"Три отбора в групата имат цел да продължат напред. Всички те са си правили сметката и са се надявали, че срещу Спартак ще имат две победи и шест точки. Играем пред собствена публика, вярваме си, искаме да се разделим с това участие с добър резултат. Успех на останалите за класиране към елиминациите.

Вярвам, че атмосферата ще е фантастична и ще помогне на момчетата да изиграят добър мач. Не знам феновете да готвят нещо специално, но те са сред най-добрите. Мачът в Разград беше спечелен от Лудогорец логично, бяха по-добри. Това вече е забравено. С нов треньор сме, на наш терен" - продължи специалистът.

За финал той бе попитан от кои български клубове е имало интерес към него, като темата отново бе повдигната. Все пак той отказа да отговори с конкретика и сподели общи приказки.

"Имаше интерес към мен от български клуб. Планираше се смяна на тогавашен треньор, но не се стигна до договор" - каза Гаспарик. Ключови български футболисти на Лудогорец пък ще пропуснат мача със Спартак Търнава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички