Този път всички са за Лудогорец: А "орлите" посягат към нещо, което дори те не са правили


Този път всички са за Лудогорец: А "орлите" посягат към нещо, което дори те не са правили
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

8666 0

Време е за финала за Купата на България през сезон 2023/24. Несъмнено най-важният мач у нас до края на кампанията, като в спор за трофея ще влязат 13-кратният шампион Лудогорец и един от тимовете с най-голяма фенска маса у нас Ботев Пловдив. Любопитното е, че в този дуел останалите тимове в елита, които имат шанс за участие в Европа, ще стискат палци на разградчани. От една страна това може да отвори врата дори към Лига Европа за едни (за първи път), а от друга - само по този начин други биха могли да играят в Европа.

Лудогорец е фаворит срещу Ботев Пловдив във финала за Купата на България

А "орлите" пък посягат да направят нещо, което дори те не са съумявали да постигнат до момента. Става въпрос за това да спечелят "златен" дубъл два пъти поред. До този момент са го правили три пъти, но никога поред (сезон 2011/12, сезон 2013/14, сезон 2022/23). В ролята на абсолютен фаворит още в редовното време е Лудогорец, като това е трети финал в турнира между тези опоненти.

Платформата за онлайн спортни залози efbet предлага коефициент от 1,60 за това "орлите" да спечелят в рамките на 90-те минути, както и ставка от 5,20 за успех на "канарчетата". Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,20. Финалът започва днес (15.05) от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Георги Дерменджиев се е изправял 15 пъти срещу Ботев Пловдив и има 10 победи, 2 равенства и 3 загуби. Душан Керкез пък е срещал Лудогорец два пъти и все още няма успех (една победа и едно равенство). А в исторически план тези опоненти са играли общо 40 пъти един срещу друг. Предимството е смазващо за "орлите", които са спечелили 29 от срещите срещу само три за Ботев (равенствата са осем на брой).

Ще има ли продължения или дузпи във финала за Купата на България?

Лудогорец срещу Ботев Пловдив

Както е известно, ако последва девето равенство между тях днес, то ще последват две продължения от по 15 минути, а ако и след тях не бъде излъчен победител - дузпи. Коефициентът за това Лудогорец да спечели с продължения е 9,80 (и съответно 18,00 след дузпи), докато за това Ботев да го стори с продължения е 25,00 (и съответно 18,00 да е след дузпи).

Головата разлика в това съперничество също е стряскаща. Разградчани са отбелязали цели 79 попадения и са инкасирали едва 34. Любопитното е, че това е трети финал в турнира между тези съперници, като преди това си размениха по една победа с гол разлика в редовното време.

Коефициентът на efbet за това този път да има още повече попадения и да станем свидетели на над 3,5 е 2,70, докато за под 2,5 гола е 2,15. Съответно ставката за това и Лудогорец, и Ботев Пловдив да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати, както се случи в последния финал в турнира помежду им, е 1,74, докато за няма гол/гол - 2,00. И двата отбора са печелили Купата на България по три пъти.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички