Топ 5 на най-скъпоплатените в Лудогорец


Топ 5 на най-скъпоплатените в Лудогорец
Снимка: БГНЕС

4523 0

Един от най-добрите за Лудогорец през сезона Натанаел Пимиента е извън „Топ 5“ по заплати в Разград.

Левият бек, за когото бяха платени около 1,4 милиона евро на Атлетико (Паранаензе) през миналото лято, се разписва срещу 20 хиляди евро на месец.

Простите сметки показват, че ако изпълни тригодишния си контракт, бразилецът ще прибере 720 хиляди евро само от заплати. В контракта му обаче има вписани и редица клаузи, които ще се активират при определен брой мачове, спечелване на титлата, купа, влизане в Шампионската лига и други, информира "Тема спорт".

Именно високият само 166 см защитник е един от играчите, които ще вземат най-сериозен индивидуален бонус при триумф в „А“ група. До момента той е изиграл 19 срещи в елита.

Куриозно е, че резервата на Натанаел Браян Ангуло има по-високо възнаграждение от него. Колумбиецът се разписва срещу малко над 30 хиляди евро на месец. Едва ли има друг клуб в България, в който титулярният ляв бранител е драстично по-нископлатен от алтернативата си на поста. Сред най-добре котиращите се в Разград са Марселиньо, Моци, Кешеру, Препелица и Джонатан Кафу. И петимата са обвързани с клуба дo лятото на 2018 година.

Спортно-техническото ръководство на Лудогорец вече е определило един от играчите, с които ще се опита да се раздели през лятото. На първо място в черния списък е Ангуло. Ръководителите ще пробват да продадат бранителя, към когото имаше интерес от Испания и Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички