Съперникът на Лудогорец в Европа е значително по-евтин


Съперникът на Лудогорец в Европа е значително по-евтин
Снимка: БГНЕС

1858 0

Лудогорец струва с 11 милиона евро повече от Копенхаген. Двата тима се изправят един срещу друг в дуел на 1/16-финалите в Лига Европа.

Според сайта "Трансфермаркт“ тимът от Разград струва точно 43,83 млн. евро, докато датският отбор е на стойност 32,71 млн. евро.

Съвсем очаквано най-скъпите играчи на "орлите“ са Клаудиу Кешеру и Джонатан Кафу. Двамата струват по 4 млн. евро. В това отношение обаче Копенхаген има предимство. Йорес Окоре, централен защитник на тима, е оценяван на 4,5 млн. евро. Именно бранителят има главна заслуга за малкото допуснати голове в групите на Шампионската лига, пише вестник "Труд".

Копенхаген бе с най-добрата защита след като получи едва две попадения в 6 мача. В група с Порто, Лестър и Брюж, противникът на Лудогорец завърши трети с 9 точки и продължи участието си в Лига Европа. В своите срещи в най-комерсиалния клубен турнир „Копенхаген“ направи 1:1 и 0:0 с португалците, завърши 0:0 и 0:1 с „Лестър“, но победи белгийците на два пъти – с 4:0 и с 2:0. Резултати, които респектират. Това признаха и от Разград.

Двата отбора ще се срещнат за първи път помежду си, но в състава на датчаните има играч, който няма добри спомени от срещи с Лудогорец. Това е Матиас Йоргенсен, който е бивш играч на ПСВ. През сезон 2013/2014 шампионът на България участва в групите на Лига Европа и на два пъти победи холандците с по 2:0.

Копенхаген може би ще бъде разклатен за мачовете с Лудогорец. Причината, е че капитанът на датчаните Томас Дилейни напуска. Полузащитникът, който има впечатляваща визитка със спечелени 4 титли на Дания и 3 купи на страната, както и над 170 мача за отбора, вече е договорен за Вердер. Дилейни има предварителен контракт с германския тим, който влиза в сила през януари.

Сблъсъците между Лудогорец и Копенхаген са на 16 и 23 февруари. В първия мач "орлите“ са домакини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички