Светльо Дяков: Ще се борим докрай за излизане от групата


Светльо Дяков: Ще се борим докрай за излизане от групата

2839 0

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков бе един от най-добрите футболисти в мача срещу Ливърпул. Той имаше нелеката задача да се изправи лице в лице с легендата Стивън Джерард. Но въпреки това Дяков се справи. След мача той се съгласи да даде интервю за българските медии, който бяха на "Анфийлд".

Светльо, как би коментирал загубата от Ливърпул?

- Неприятно е, много трудно се говори след такъв мач. Виждахме се много близо до равенството. За съжаление обаче във футбола се случват такива неща.

Като че ли съдбата ви го върна за Стяуа?

- Както срещу Стяуа победихме в края, така днес загубихме. Ние осъзнавахме, че ще бъде много трудно, и дадохме всичко от себе си. За съжаление обаче този път ние бяхме от страната на загубилите. Срещу Стяуа късметът беше с нас, целият отбор и Моци направихме нещо уникално. Заради това сега сме в групите на Шампионската лига.

Усетихте ли магията на Шампионската лига?

- Ние сме в Шампионската лига, за да се учим. Беше невероятно да излезем на този стадион, срещу този отбор и пред тази невероятна публика. Но както вече казах, ние сме в групите, за да се учим.

Мечтал ли си един ден да играеш на „Анфийлд" ?

- От дете мечтая за такива мачове. Уникално е усещането. За такава атмосфера. За това се борим постоянно, тренираме всеки ден и даваме всичко от себе си.

Очаквахте ли преди година и половина да сте в групите на Шампионската лига?

- Преди година и половина не сме и мислили, че може да играем тук. Наистина е великолепно. Постига се с много труд. Наистина е много престижно да сме в компанията на такива велики отбори и да играем такива големи мачове.

Надигра ли ви Ливърпул, или равенството щеше да е закономерно?

- Ливърпул имаше повече положения, нямаше спор, че това е по-големият отбор. Надявам се всичко занапред да е нормално. На моменти бяхме по-прибрани. Ако ни бяха вкарали по-рано гол, щяхме да се отворим още. За съжаление обаче те ни вкараха много късен втори гол и ние нямахме време да изравним отново. Веднъж успяхме да се върнем в мача след гола на Дани Абало, но за втори гол нямахме време.

Какво си казахте след гола на Балотели?

- Знаехме, че има още време и можем да се върнем в мача. За щастие го направихме. Късметът обаче не беше с нас в последната минута и загубихме.

Защо се стигна до грешката на Борян и последвалата дузпа?

- Във футбола се случват такива неща. За съжаление вратарят дойде на пожар и му трябва време, за да свикне с нас.

Може ли Лудогорец да направи чудото и да излезе от групата?

- Ще се опитаме да сторим това, колкото и трудно да е. Знаем срещу какви отбори се изправяме, но ще се борим докрай, за да изпълним нашите цели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички