Статистиката говори: Форстър блесна с 2 гола, но и много повече от това


Статистиката говори: Форстър блесна с 2 гола, но и много повече от това
Снимка: Ludogorets.com

5594 0

Една от най-големите звезди на втория кръг от турнира Лига Европа няма как да не е Рафаел Форстър - футболистът, който беше нарочен за гонене преди месеци от Лудогорец, но донесе успеха на тима с 3:0 на Ференцварош, и то в Унгария. Бразилецът набра популярност на Стария континент с фамозното попадение от 30 метра (вижте го тук), а освен това вкара и 3-ия гол за успеха на "орлите". Днес всички говорят за головете му, но също толкова важно се оказа и представянето му в дефанзивен план. 

Въпреки че се наложи да играе с трима различни партньори в сърцето на отбраната на Лудогорец (Григоре преди червения картон, Антон Недялков за 5 минути в края на първото полувреме и Козмин Моци през вторите 45 минути), Форстър беше истински стълб и беше с ключова роля в обезвреждането на Боли, Нгуен, Зубков и Исаел - ударният квартет на съперника. 

Според статистиката на SofaScore, Форстът има 4 изчиствания, 1 блокиран удар, 2 пресечени подавания, 3 успешни отнети топки, 3 спечелени дуела по земя и нито един съперник не е успял да премине покрай него за 90-те минути на "Групама Арена". Също толкова уверен е бил той при изграждането на атаките на Лудогорец, като има 87% успеваемост при подаванията, а най-голямо впечатление прави фактът, че от 12 опита за далечни подавания цели 8 са били успешни. 

За представянето му в нападение няма какво да се говори - 2 удара, 2 точни, 2 гола. Благодарение на прекрасната си игра, оценката, която статистическият сайт дава на Форстът, е 9.7 по десетобалната система. Само един футболист е имал по-голямо влияние върху резултата според SofaScore, като това е Дани Кинтана от Карабаг, който се отчете с гол и асистенция за победата на тима с 4:1 над Дюделанж. 

Бразилският защитник бе видимо доволен след представянето си срещу Ференцварош, като сподели, че за втори път в кариерата си бележи две попадения в един мач. Също така Форстър разкри кой му е "позволи" да стреля от прекия свободен удар (вижте думите му в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички