Спорът за титлата не е решен! Лудогорец и ЦСКА ще се преследват до края (ВИДЕО)


Спорът за титлата не е решен! Лудогорец и ЦСКА ще се преследват до края (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

11357 0

И тази вечер не бе даден категоричен отговор в битката за титлата в Първа лига. Двата основни претендента - Лудогорец и ЦСКА завършиха 2:2 в последното си дерби помежду си за този сезон, до чийто край остават още 3 мача. 

Попаденията за Лудогорец отбелязаха Кирил Десподов в 18' и Игор Тиаго в 52'. За "червените" се разписаха Тобиас Хайнц в 22' и Маурисио Гарсес в 42'. Така Лудогорец запазва точката си преднина пред ЦСКА. Разградчани са 78 точки, а "червените" със 77 точки.

Първото полувреме бе изключително динамично, като двата тима ясно показаха защо битката за титлата е толкова оспорвана този сезон. Кирил Десподов успя да открие резултата в 18', като това е първи гол за българския национал с екипа на Лудогорец срещу бившия му тим. Само 4 минути след това Тобиас Хайнц със страхотен гол изравни резултата. А Маурисио Гарсес направи пълен обрат след груба грешка на разградчани.

Малко преди попаденията отборът на Саша Илич имаше сериозни претенции за дузпа след фал срещу Хайнц, но Георги Кабаков бе категоричен, че няма. Не последва и сигнал от ВАР. Втората част започна отлично за домакините, които изравниха чрез Игор Тиаго. След това попадение не стигна до нови, но и Лудогорец имаше сериозни претенции за дузпа в края на мача. Целият щаб на "орлите" поиска нарушение на Бусато срещу Тиаго, но сигнал не последва от Кабаков.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с няколко минути закъснение, тъй като мрежата на една от вратите не бе захваната добре. Асистентите на Георги Кабаков забелязаха това и не бе дадено началото преди проблемът на вратата на Лудогорец да бъде отстранен.

Иначе двата тима започнаха спокойно срещата, като нито един от двата състава не се хвърли веднага в атака. Постепенно домакините започнаха да задържат по-трайно топката. В 7' Кирил Десподов проби отляво и центрира по земя, но Юга бе заел правилна позиция и изчисти.

В 15' дойде първото положение, което породи сериозни дискусии. Тобиас Хайнц получи топката отляво, след което тръгна по голлинията. В наказателното поле се стигна до съприкосновение с Франко Русо, след което Хайнц падна на земята. "Червените" моментално поискаха дузпа, но Георги Кабаков замълча, като не последва и преглеждане от ВАР.

5 минути след ситуацията Лудогорец нанесе първия удар в двубоя. Нонато успя да отнеме от Линдсет и бързо подаде към Десподов.Той успя да надбяга Юга и вкара с диагонален удар от малък удар. Това е първи гол на българския национал с екипа на Лудогорец срещу бившия му отбор. От ЦСКА имаха сериозни претенции за нарушение на Тиаго при отнемането на топката.

Радостта на домакините обаче не продължи дълго. В 22' "червените" изравниха.  Гарсес беше потърсен пред наказателното поле на Лудогорец с високо подаване, но Русо изби и топката отиде в Тибиас Хайнц. Той напредна и със страхотен удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Серджио Падт.

Малко след това се стигна до напрежение край тъчлинията, където са треньорските щабове на двата отбора. Помощникът на Саша Илич - Милорад Пекович, дори бе изгонен от Георги Кабаков. Първо получи жълт картон, но след несдържана реакция получи втори такъв. Първо Русо изблъска Стойко Сакалиев, който жонглираше с топката. След разправията между двамата Пекович си изпусна нервите.

В 30' Бусато се отличи с много добър рефлекс и спаси вратата си от втори гол. От пряк свободен удар в близост до наказателното поле Десподов стреля и се получи рикошет. Въпреки това стражът на ЦСКА успя да избие топката. В 39' Юга засече подаване с глава, но топката мина покрай вратата.

В 43' отборът на Саша Илич стигна до пълен обрат, а той дойде след грешка на Лудогорец. Вердон сбърка с подаване към Пьотровски, който бе изпреварен от Кареасо. Той веднага подаде към Гарсес, който на празната врата вкара за 1:2. Малко след това защитата на "орлите" отново сгреши, но ударът на Станислав Шопов не бе точен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ивайло Петев направи тройна смяна още преди старта на второто полувреме. Пластун, Педриньо и Кайо влязоха на местата на Франко Русо, Пьотровски и Пипа. А головото шоу продължи, като в 48' Игор Тиаго изравни резултата. Кирил Десподов центрира перфектно към наказателното поле, а топката "кацна" на главата на Тиаго, Той не сгреши и не остави никакъв шанс за Бусато - 2:2.

В 58' Бърнард Текпетей залъга двама противници и отправи тежък шут от средна дистанция, но право в Бусато.  В 65' Тиаго отново можеше да се превърне в герой за разградчани, но ударът му с глава този път бе неточен.

Малко след това ЦСКА отново претенции за дузпа. Игор Пластун изпревари Маурисио Гарсес, а "червените" претендираха за наказателен удар заради игра с ръка на Пластун. Главният рефер Георги Кабаков отсъди ъглов удар, а ВАР не даде сигнал.

В 84' Лудогорец имаше изключително чисто положение за гол. Игор Тиаго успя да нахлуе в наказателното поле и точно, когато се нагласи да стреля излезлият напред Бусато се намеси. Последваха поредните искания за дузпа, но и този път Кабаков остана безмълвен. А ситуацията вбеси треньорския щаб на "орлите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 2. Пипа, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 9. Игор Тиаго, 11. Кирил Десподов – К, 16. Аслак фон Витри, 20. Нонато, 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон, 37. Бърнард Текпетей

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 4. Мено Кох, 2. Юрген Матей – К, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 7. Джонатан Линдсет, 26. Марселино Кареасо, 8. Станислав Шопов, 14. Тобиас Хайнц, 10. Маурисио Гарсез

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец записа девет поредни успеха в родния шампионат и не е загубил точка след завръщането на Ивайло Петев начело на тима. "Орлите" достигнаха и до финала за Купата на България, където в сряда ще премерят сили с ЦСКА 1948 на Националния стадион "Васил Левски" в търсене на първи трофей от надпреварата от 2014-а насам. 

ЦСКА за последно загуби именно от Лудогорец в драматични сблъсък на "Армията". От онова поражение в столицата насам възпитаниците на Саша Илич влязоха в серия от три поредни победи, в които отбелязаха 11 и допуснаха само един гол във вратата си.

Кайо Видал е под въпрос за състава на Ивайло Петев, но Кирил Десподов е на линия след изтърпяно наказание. Наставникът на "червените" Саша Илич има повече проблеми. Браян Морено, Жеферсон и Брадли де Нойер са контузени, а Ернес Махмутович е наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички