Лудогорец и Мура не можаха да си вкарат, битката за Шампионска лига ще се реши в Разград


Лудогорец и Мура не можаха да си вкарат, битката за Шампионска лига ще се реши в Разград
Снимка: Getty Images

13168 0

Шампионът на България Лудогорец не успя да победи словенския Мура след равенство 0:0 като гост в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Двата отбора не успяха да си отбележат гол на стадион "Фазанерия", с което оставиха развръзката за реванша в Разград след седмица.

В първите минути Лудогорец притежаваше топката и контролираше срещата, но не стигаше до опасности пред добре затворения отбор на Мура. Едва в средата на частта дойде първият удар за "орлите", след като Пиерос Сотириу нанесе удар, който беше блокиран от противников играч.

Десетина минути по-късно обаче Мура можеше от нищото да поведе в резултата. След добре организирана атака Михаел Клепач получи възможност да нанесе удар към вратата и го направи, но стражът Кристиян Кахлина се прояви, избивайки топката в корнер.

До края на частта Каули Оливейра не можа да нанесе удар към вратата от добра позиция, докато Сотириу изпусна отлично положение за гол. През второто полувреме домакините упражниха натиск и създадоха няколко положения пред вратата на Лудогорец, но без резултат.

В 52-ата минута удар от сериозна дистанция за малко да шокира вратаря Кахлина, като топката премина на сантиметри от гредата. Десетина минути по-късно Жордан Икоко беше изведен в наказателното поле на Мура, но от малък удар не можа да нанесе точен изстрел.

В 78' Жордан Икоко намери Елвис Ману с елегантен пас, но последвалият удар разочарова, тъй като премина встрани от целта. Шест минути по-късно Жига Коус от отбора на Мура разтресе вратата на Лудогорец, уцелвайки гредата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В първия квалификационен кръг Лудогорец се справи с шампиона на Беларус Шахтьор Солигорск и го острани с общ резултат 2:0 от двата мача. Словенският Мура пък преодоля Шкендия Тетово от Северна Македония с общ резултат 6:0.

Очаква се Валдас Дамбраускас да заложи на тактиката си от реванша с Шахтьор - бързи контраатаки и владеене на топката. Клаудиу Кешеру не беше картотекиран, което значи, че на върха на атакава най-вероятно ще започне Пиерос Сотириу. Не е ясно дали литовецът ще заложи от първите минути на Текпетей или на Вандерсон.

СЪСТАВИ

Мура: Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Коус, Коутер, Бобичанец, Хорват, Щурм, Клепач, Сипо

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Сантана, Каули, Янков, Десподов, Сотириу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички