Сензацията е факт: 10 от Милсами изхвърлиха Лудогорец (ВИДЕО)


Сензацията е факт: 10 от Милсами изхвърлиха Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

3563 0

Лудогорец се провали с гръм и трясък още на старта на тазгодишното си участие в квалификациите на Шампионска лига. Българите загубиха с 1:2 при гостуването си на скромния Милсами, като не им помогна и факта, че в последните 18 минути играха с човек повече. Така след 0:1 от молдовците в първия мач, тимът от Разград приключва рано с европейските си подвизи, за разлика от минатала година, когато проби в групите на най-комерсиалния турнир, а там записа първа победа за български тим.

Поредните загуби на Лудогорец под ръководството на Бруно Рибейро вече са 5 и въпреки, че само преди ден босът Кирил Домусчиев обяви, че постът му е сигурен, нищо чудно още утре той да си събере багажа. Преди попадението на Вандерсон, "орлите" не бяха се разписвали в продължение на 355 минути.

През първото полувреме на мача в Молдова Лудогорец имаше осезаемо превъзходство, създаде доста положения и реализира чрез Вандерсон в 27-ата минута. Домакините реагираха светкавично и върнаха попадението минуто по-късно след контра, при която грешка допусна отбраната на "зелените".

След почивката домакините продължиха да се бранят успешно, Лудогорец пък постепенно започна да губи увереност и трудно стигаше до положения.

В 72-ата минута червен картон получи Андрей Кожхари, но и това не пологна на българския тим.

Тоталният крах на шампионите ни настъпи в 90-ата минута, когато при поредната контра на молдовците, резервата Раку простреля Владислав Стоянов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Както стана ясно часове преди мача, Йордан Минев започва в титулярния състав на Лудогорец, въпреки, че нe е напълно излекуван от контузията си. Той обаче е успял да тренира по време на официалното занимание на тима вечерта преди двубоя. В сравнение с първия мач, в състава на българския тим се завръща Марселиньо, титуляр е и Вандерсон. Няма ги Лукас Саша и Михаил Александров.

Двубоят започна с опасност пред вратата на Лудогорец. Владислав Стоянов не се намеси добре, но при опита за добавка на Мъндей, футболистът на домакините извърши нарушение срещу вратаря. В 5-ата минута пред Вандерсон се откри добра възможност за гол. Халфът стреля от 11-12 метра, но в аут.

Лудогорец постепенно натика молдовците в собствената им половина и логично стигнаха до няколко поредни опасности. Първо в 14-ата минута Мисиджан се освободи майсторски от защитник в пеналта, но си поведе прекалено силно и вратарят Мицу спаси. Малко след това отново холандецът можеше да се разпише. Той проби отдясно и реши да изненада Мицу като стреля от малък ъгъл, топката обаче среща външната страна на мрежата. Най-чистата ситуация до момента обаче дойде в 18-ата минута, когато Ангуло центрира към оставения непокрит Марселияньо, чийто удар с глава обаче беше спасен от вратар.

Изстрел на Кишада в 24-ата минута беше закован от вратаря Мицу. Слен нападателя и Марселиньо пробва мерника си, но топката мина встрани от вратата.

Лудогорец стигна до попадение в 27-ата минута! Кишада подаде към Марселиньо, който нахлу на скорост в наказателното поле да домакините и подаде към Вандерсон. За последният не бе никакъв проблем да опъне мрежата.

Молдовците отговориха светкавично. Само минута по-късно Кристиан Буд стреля, Владо Стоянов спаси, но Георге Андроник посрещна с глава топката и вкара за 1:1.

Уникален пропуск на Лудогорец в 38-ата минута! Бъза контра на българите завърши с удар на Вандерсон, който обаче беше спасен от вратаря Мицу.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна с натиск на Лудогорец. В 50-ата минута Браян Ангуло се пребори за топката с Денис Расулов в наказателното поле на домакините и подаде към Мисиджан, който обаче беше блокиран и не успя да играе с топката.

Удар на Вандесрсон в 52-ата минута беше отразен от вратаря Мицу.

Кристиан Буд пропусна съвсем да вгорчи живота българския шампион в 62-ата минута. Нападателят получи прекрасно центриране, но въпреки, че беше оставен непокрит, той се размина с топката. 

Домакините се бранят успешно, Лудогорец пък започва да губи увереност с всяка изминала минута. За разлика от първото полувреме, когато отново беше по-активният отбор на терена, сега "орлите" трудно стигат до положения. Едно от малкото дойде в 69-ата минута, когато Мисиджан се опита да прехвъли вратаря, но топката кацна върху мрежата. 

Червен картон за Андрей Кожхари в 72-ата минута! Капитанът на Милсами е наказан с втори жълт картон за грубо нарушение срещу Марселиньо

Хаотичен натиск на Лудогорец, а жегата принуди рефера да спре играта в 78-ата минута за по няколко глътки вода. 

Играчите на Лудогорец скочиха да искат дузпа в 83-ата минута. Те претендираха, че Марселиньо е бил фаулиран в наказателното поле на домакините. Реферът обаде даде знак играта да продължи. 

Резервата Петру Раку окончателно слага край на мечтите на Лудогорец за нов пробив в Шампионска лига с гол в 90-ата минута

СЪСТАВИ

МИЛСАМИ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1 (1:0 в първия мач)

МИЛСАМИ: 1. Раду Мицу, 15. Денис Расулов, 4. Юлиан Ерхан, 6. Мъндей, 2. Адил Раили, 14. Карло Белак, 27. Андрей Кожокари, 22. Георге Андроник, 16. Александру Антонюк, 8. Патраш, 26. Кристиан Буд; треньор Юри Осипенко

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 25. Йордан Минев, 15. Александър Александров, 27. Козмин Моци, 16. Браян Ангуло, 18. Светослав Дяков, 30. Андрей Препелица, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиждан, 11. Жуниор Кишада; треньор Бруно Рибейро

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички