Първа победа за български отбор в групите на Шампионската лига!


Първа победа за български отбор в групите на Шампионската лига!

13607 0

Лудогорец стана първият български отбор, спечелил точки и победа в групите на Шампионската лига. Това стана след домакинско 1:0 срещу Базел. Драмата бе пълна, след като в 90-ата минута единственият гол вкара Йордан Минев. От 19-ата минута Лудогорец бе с човек повече на терена. След този мач тимът е на второто място в група B с 3т., а след две седмици ще гостува на Базел в Швейцария. 

Мачът започна пред малко над 25 000 зрители на националния стадион. Още в първите минути си пролича, че ни чака сериозна тактическа битка и надлъгване. Традиционният домакинински натиск се претвори в два последователни корнера, но Базел мигновено изравни играта и показа добри комбинации в предни позиции.

Головите положения бяха рядкост. Марселиньо опита да разчупи статуквото, но ударът му в 9-ата минута бе уловен от вратаря, въпреки получилия се рикошет. В следващата атака Емболо от гостите проби технично, но стреля слабо.

В 17-ата минута Лудогорец пропусна най-добрия си шанс за първото полувреме. Ешпиньо центрира от пряк-свободен удар, топката стигна до непокрития Марселиньо, той стреля с плонж, но Вацлик направи страхотно спасяване.

Съдията Дениз Айтекин удари сериозно рамо на Лудогорец в 19-ата минута. Превъзбуденият още от началото на мача Серей Дие влезе в бутоните в глезена на Козмин Моци, за което получи директен червен картон. Базел остана с десет души на терена.

Това обаче не си пролича особено в следващите минути. Напротив, в 25-ата швейцарците получиха фаул отдясно на наказателното поле, но последва много неточен директен изстрел. В 28-ата пък Гонзалез развинти защитата на Лудогорец, направи двойно с Кала и стреля чудесно, а Владо Стоянов се намеси още по-добре.

В 30-ата минута от Лудогорец пробваха колко далеч може да стигне съдията и поискаха дузпа за игра с ръка, но сигнал не последва. Повторенията показаха, че дори да имаше такава, тя бе неволна.

До края на полувремето играта се накъса, Лудогорец разчиташе на центрирания и суматохи, а Базел се затвори в търсене на нулево равенство преди почивката. И го постигна.

В 52-ата минута Лудогорец направи продължителна атака, Абало центрира опасно, но вратарят на гостите се намеси със сетни сили. Шест по-късно Ешпиньо отправи силен удар, но отново Вацлик бе на мястото си.

Лудогорец продължаваше да е безидеен и се нуждаеше от промяна. Тя дойде в 68-ата минута, когато за пореден път бледият Роман Безяк бе заменен от Юнес Хамза. По-късно в игра се появи и Върджил Мисиджан, като веднага освежи играта на българския шампион. 

Базел съвсем спря да атакува, очевидно задоволявайки се с хикса. Въпросът през последните десет минути беше дали Лудогорец ще спечели точка или три. 

В 82-ата минута Юнес Хамза имаше страхотна възможност да открие резултата, след като влезе в наказателното поле на Базел и си откри коридор за стрелба, но ударът му бе неточен. Отново Хамза в 84-ата минута се озова на добра позиция след корнер, но Вацлик пак спаси. 

До края на мача Марселиньо и Мисиджан пропуснаха от много удобни позиции, за да дойде продължението. 

В 91-ата минута Лудогорец хвана Базел на контраатака, бекът Йордан Минев напредна отляво и много хладнокръвно отбеляза победния гол, за да хвърли трибуните в екстаз!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички