Резервите на Лудогорец подгряха за сблъсъка срещу Олимпиакос в Шампионска лига с бой над ЦСКА 1948


Резервите на Лудогорец подгряха за сблъсъка срещу Олимпиакос в Шампионска лига с бой над ЦСКА 1948
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

7023 0

Българският шампион Лудогорец разгроми ЦСКА 1948 с 3:0 в мач от втория кръг на българската Първа лига, с което загря подобаващо за предстоящата тежка битка срещу гръцкия гранд Олимпиакос от третия квалификационен кръг на Шампионска лига, която ще се състои във вторник, 3 август, от 22:00 часа.

Старши треньорът на "орлите" Валдас Дамбраускас бе дал почивка на всички ключови фигури, като единственият титуляр в тази среща, който стартира преди дни и срещу Мура, бе фланговият футболист Бернард Текпетей.

Именно той даде аванс за разградчани секунди преди да свърши първото полувреме, след като игра с глава от много трудна позиция и прехвърли по красив начин вратарят на гостите от София.

ЦСКА 1948 опита да върне попадението с по-активна игра в началото на втората част, но мераците на тима бързо бяха охладени с голове на Дорин Ротариу (65') и Елвис Ману (73'). За Ротариу това бе първи официален гол с фланелката на Лудогорец.

Колкото до ангажиментите на двата тима в Първа лига, за шампионите по програма предстои дерби с ЦСКА в неделя (08.08), но той по всяка вероятност ще бъде отменен поради програмата в Европа. ЦСКА 1948 трябва да се изправя срещу Локомотив (София) в петък (06.08).

Стартовите състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ: Падт - Сисиньо, Терзиев, Пинас, Ману, Чибота, Баджи, Жосуе Са, Текпетей, Янков, Вандерсон

ЦСКА 1948: Наумов - Топузов, Минков, Пиргов, Петров, Илиев, Чочев, Гогов, Русев, Иванов, Йосков

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от срещата очаквано по-активният отбор на терена бе Лудогорец, но разградчани така и не успяха да си осигурят чисто голово положение. ЦСКА 1948 пък опитваше да играе на контраатака, но трудно развиваше своите нападения и често бъркаше при комбинациите. 

В 22-рата минута Вандерсон центрира остро от пряк свободен удар и намери Текпетей, който стреля с глава, но покрай вратата. Секунди по-късно Сисиньо бе надигран от Дилчовски и го фаулира на границата на наказателното поле на самата аутлиния. Гостите създадоха суматоха пред наказателното поле на "орлите" и дори опитаха удар от непосредствена дистанция, но той бе блокиран. Това бе и първият момент, в който ЦСКА 1948 създаде напрежение пред противниковата врата.

4 минути по-късно Даниел Наумов направи кошмарна грешка, която можеше да доведе до сериозно главоболия за стража, но Вандерсон не се ориентира по най-добрия начин и не разгърна атаката за своя отбор навреме.

Първият точен удар в срещата дойде в 31-ата минута, когато Валентин Йосков опита изстрел от средна дистанция, но се подхлъзна точно преди да нанесе удара и за Падт не бе проблем да улови слабия изстрел.

В 38-ата минута Галин Иванов направи чудесен финт срещу Текпетей при смяна на посоката, а футболистът в зелено фаулира Иванов, за да не го остави да навлезе в наказателното поле. Бившият играч на Славия се нае с изпълнението и стреля директно, но Падт се позиционира добре и улови.

4 минути по-късно и "орлите" стигнаха до страхотна възможност за гол. Чибота бе изведен по фланга, напредна и подаде успоредно към Елвис Ману, но там Наумов протегна ръката си и успя да докосне топката достатъчно, за да лиши нападателя на Лудогорец от това да играе с нея.

45+5' - 1:0! Текпетей засече с глава центриране от много трудна позиция и прехвърли Тодоров, който секунди по-рано бе заменил Даниел Наумов на вратата. Стражът на ЦСКА 1948 сякаш можеше да се намеси по-добре при ситуацията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората часат започна на много високо темпо и атаките и към двете врати се редяха една след друга. Четвърт час след началото на полувремето обаче това все още не бе дало резултат и нямаше гол. 

65' - 2:0! Дорин Ротариу бе намерен отдясно и проби отлично, след което стреля прецизно по земя в далечния ъгъл и вкара първия си гол за "орлите".

73' - 3:0! Ротариу подаде отлично към влизащия на скорост Сисиньо, който отклони към Ману и след грешка в отбраната на ЦСКА 1948 топката стигна до него и той вкара отблизо.

До края на срещата гостите паднаха духом и грешките при тях зачестиха, а едновременно с това Дамбраускас вкара в игра хора като Каули Оливейра и Кирил Десподов, като "орлите" можеха да вкарат още поне 2-3 гола, но в крайна сметка това не се случи, като в самия край на срещата Ротариу нацели и страничния стълб.

ПРЕДИ МАЧА

В първия кръг от новия сезон "орлите" надиграха вицешампиона Локомотив Пловдив с 3:1 като гости на стадион "Лаута". ЦСКА 1948 пък загуби дербито с ЦСКА на "Васил Левски" с 2:4, а впоследствие клубът назначи Мирослав Миндев на мястото на Тодор Киселичков за нов старши треньор.

През седмицата (сряда, 28.07.) Лудогорец се справи със словенския Мура във втория предварителен кръг по пътя към групите на Шампионска лига. Тимът на Валдас Дамбраускас се наложи с 3:1 над съперника си и по този начин със сигурност ще участва в групите на един от трите турнира - Шампионска лига, Лига Европа или Лигата на конференциите.

Вероятно наставникът на шампионите ще даде почивка на част от своите състезатели в днешната среща, тъй като на 3 август (вторник) тимът ще се изправи срещу гръцкия гранд Олимпиакос. 

За последно Лудогорец и ЦСКА 1948 играха на 26 май, а тогава, в мач без значение за крайното класиране, "червените" победиха "орлите" с 3:1 в София!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички