Признание за Моци, сравниха го с Тоти и Нани


Признание за Моци, сравниха го с Тоти и Нани
Снимка: Ивай Йочев

1934 0

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци получи голямо признание от популярния американски сайт "bleacherreport". Румънецът бе поставен сред 12-имата играчи, които ще липсват в Шампионската лига след груповата фаза на турнира.

Останалите футболисти в тази класация са Юри Тиелеманс и Александър Митрович от Андерлехт, Пайтим Касами от Олимпиакос, Енцо Перес от Бенфика, Ласе Шон и Даве Клаасен от Аякс, Сейду Думбия от ЦСКА (Москва), Нани и Уилям Карвальо от Спортинг, Жервиньо и Франческо Тоти от Рома.

"Той е защитник, чиято героична реакция срещу Стяуа му донесе статус на герой в квалификационните кръгове на Шампионската лига. Неговият отбор се класира в груповата фаза на турнира до голяма степен благодарение на него. Заедно в една група с Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел, никой не очакваше много от Лудогорец. Въпреки това Моци записа една асистенция при загубата с 1:2 от Реал (Мадрид) и бе солиден в защита при победата над Базел. Въпреки че е виновен за един от головете на Ливърпул в мача на 26 ноември, отборът на Моци успя да вземе точка в реванша в София - 2:2", пише изданието.

За Моци журналистът на "ESPN" Майкъл Йокин казва:

"Разград е луд по суперзвездата си. Собственикът на отбора Кирил Домусчиев е обещал да назове трибуна от новия стадион на клуба в негова чест. Местни ресторанти именуват ястия на него, дори кръстиха дете на него, въпреки че Козмин не е българско име".

"Лудогорец може да са претърпели четири поражения и да са завършили на последно място в група Б, но ние бихме искали да видим малко повече от румънския защитник", завършва "bleacherreport".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички