Президентът на Лудогорец: 6:0 не олицетворява разликата в класите


Президентът на Лудогорец: 6:0 не олицетворява разликата в класите
Снимка: Иван Йочев

11076 0

Президентът на Лудогорец Александър Александров не е разочарован от разгромната загуба на отбора от Арсенал в Шампионска лига снощи. Той вижда много позитиви в този мач и смята, че резултатът не олицетворява разликата в класите между двата отбора.

Кого от разградчани "Mirror" оцени най-високо срещу Арсенал?

"Първо трябва да сме щастливи, че имахме тази чест да играем на "Емирейтс“ срещу Арсенал, който е може би най-добрият отбор в Англия. Отборът играещ най-добър футбол. Имахме си нашите положения, които за съжаление не успяхме да реализираме. Това според мен е мач, от който може да извадим много поуки. Ние, ръководството, спортно-техническия щаб и най-вече на футболистите", коментира той пред "Гонг".

Касорла: Лудогорец е от отборите, които идват, за да играят футбол

"Въпреки резултата, мисля, че през първото полувреме играхме доста добре. Допуснахме някои грешки, но се представихме добре. Имахме владение на топката повече от 50%, а с това може да се похвалят малко отбори на стадиона на Арсенал. От друга гледна точка мисля, че Арсенал подходи много отговорно за този мач. Без никакво подценяване и с голям респект към нашия клуб", добави Александров.

Президентът на Лудогорец е категоричен, че управата на "зелените" не може да е разочарована от своя отбор.

"Не може да бъдем разочаровани, след като играем срещу такъв класен отбор. Само селекцията на този клуб е 450 милиона. Момчетата дадоха всичко от себе си", смята той.

"От самото начало ние не сме поставяли големи амбиции и очаквания от този мач. Просто искахме да си играем нашата игра. На този стадион просто не бе възможно да играем по този начин. Резултатът не олицетворява разликата в класите. Аз лично мисля, че в друг удобен случай срещу този отбор ние бихме се представили по-добре, ако вземем нужните коригиращи действия и бъдем по-концентрирани", вярва управникът.

Александров вярва, че в реванша в София Лудогорец ще суъмее да се представи по-достойно.

"Не мисля, че ще има някаква тежест във футболистите и ще може да преодолеем този резултат. Да не забравяме, че Манчестър Сити загуби с 0:4 от Барселона. Мисля, че в София ще се представим по-достойно", каза той.

Президентът на шампионите е съгласен с Владислав Стоянов, че нивото на българското първенство води до такива резултати в Европа.

"Ниското ниво на българското първенство е единствено и само в наш ущърб. Ние нямаме достатъчно на брой конкурентни мачове, които да поддържат винаги всички в оптимална форма и концентрация", посочи той.

Запитан какво ще каже на мнозината у нас, зарадвали се на разгрома на Лудогорец, Александров заяви: "Бих казал само едно, че преживяването да играеш на „Емирейтс“ срещу отбор като Арсенал е невероятно и аз бих го пожелал на всеки".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички