Преди Суперкупата: Лудогорец завърши в Турция с нетипичен резултат за подготовката (ВИДЕО)


Преди Суперкупата: Лудогорец завърши в Турция с нетипичен резултат за подготовката (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

3298 0

Българският шампион Лудогорец записа първо равенство при подготвителния си лагер в Турция. Отборът приключи при реми 1:1 срещу седмия в първото ниво на чешкия футбол Млада Болеслав. Това бе и последен мач за "орлите", които се завръщат към официалните ангажименти с дуел срещу ЦСКА 1948 за Суперкупата на България (на 10 февруари).

Футболистите на Георги Дерменджиев излязоха напред в резултата след по-малко от четвърт час игра, след като Бернард Текпетей откри след извеждващо подаване в наказателното поле. Той е и голмайсторът на своя тим в тази подготовка с три попадения.

Още до края на полувремето обаче Млада Болеслав възстанови паритета след груба грешка на Методи Стефанов. При дълбока преса той върна към Падт, но подаването бе пресечено. Там Томаш Ладра се възползва и се разписа. През втората част чехите уцелиха и гредата.

Лудогорец не впечатли с играта си и дори можеше да загуби. Равносметката след лагера в Турция: Три победи, едно поражение и едно равенство. След финала за Суперкупата срещу ЦСКА 1948 предстои първи мач от битките със Сервет от 1/16-финалите за Лигата на конференциите (15 февруари).

Първо полувреме

В първите десетина минути от срещата очаквано Лудогорец бе по-активният отбор, но така и не съумя да наложи по-сериозен натиск или да стигне до чисто голово положение. Чехите пък често прибягваха до дълги подавания.

14' - 1:0! Лудогорец откри резултата след близо четвърт час игра. Текпетей получи дълго подаване, овладя перфектно и надбяга съперниковите бранители, след което пусна топката покрай стража. Това бе и третият му гол по време на подготовката.

32' - 1:1! При дълбока преса от съперника Методи Стефанов допусна груба грешка и върна назад към Падт. Подаването бе пресечено от Томаш Ладра, който впоследстиве излъга и Падт и вкара в опразнената врата.

До края на полувремето футболистите на Георги Дерменджиев стояха по-добре на терена, но така и не съумяха да реализират нов гол.

Второ полувреме

На старта на втората част се стигна до разбъркване в наказателното поле на Лудогорец и последва удар от отлична позиция, но топката мина встрани от вратата.

След час игра Лудогорец направи добра отборна комбинация, която завърши с удар на Текпетей, но право в ръцете на вратаря.

В 72-рата минута чехите имаха претенции за дузпа. Ламин Джало бе на скорост и бутна топката встрани от себе си, след което се хвърли на земята след излизане на Симон Слуга. Съдията не даде дузпа и прецени, че е имало симулация, за което санкционира играча с жълт картон.

В 79-ата минута Млада Болеслав като по чудо не осъществи обрат. След неубедителна игра в защита за Лудогорец се стигна до опасен удар, а след като отскочи от земята, топката се отклони в напречната греда. При добавката топката бе пратена в ръцете на Слуга, който не бе убедителен и не успя да улови, но все пак последва изчистване от негов съотборник.

В 86-ата минута Сонко Сундберг изненада с изстрел отдалеч. Изпълнението бе класно и добро, но противниковият страж се намеси. При добавката пък Кайо Видал бе блокиран.

Стартови състави

Стартов състав на Лудогорец: Серджио Падт - Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Сон, Дени Групер - Педро Нареси, Тодор Неделев, Методи Стефанов - Квадво Дуа, Бърнард Текпетей, Рик Джонатан

До момента футболистите на Георги Дерменджиев изиграха четири приятелски двубоя в Турция, като този с Шахтьор Донецк бе отменен поради лоши метеорологични условия. В останалите контроли тимът записа три победи и една загуба.

Прави впечатление, че във всеки от случаите победителят реализираше по три попадения, като в три от четирите мача и загубилият вкарваше един почетен гол. Лудогорец победи Олимпия Любляна (3:0), Раков Ченстохова (3:1) и Сигма Оломоуц (3:1), като загуби от Теплице (1:3).

След въпросния финал за Суперкупата срещу ЦСКА 1948 пък за разградчани идва и така важният дуел от 1/16-финалите в Лигата на конференциите срещу Сервет. Първият мач от дуела е на 15 февруари в Швейцария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички