Преди Копенхаген: Ефективността на Лудогорец куца


Преди Копенхаген: Ефективността на Лудогорец куца
Снимка: БГНЕС

1059 0

До старта на официалните мачове на Лудогорец му предстоят още три контроли - срещу чешкия Злин, беларуския БАТЕ Борисов и словенския Марибор.

В тях Дерменджиев ще трябва да "настрои струните", защото до момента тимът му не е убедителен. При това срещу съперници, които се явяват "по-ниско ниво". Отборът вече изигра 5 контроли, а балансът показва 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, при голова разлика 5-3. Изненадващо, ефективността на състава не е на познатото ниво. Лудогорец е реализирал средно по 1 гол на мач, а в последния дори не успя да порази противниковата врата. Разградчани държаха топката, имаха инициативата, създадоха положения, но нямаше кой да опъне мрежата, пише "Тема спорт".

Голямата звезда Джонатан Кафу, около когото се вдигаше шум в последните два месеца, пък бе доста тих до момента - все още няма попадение. Лидер по голове пък е новото попълнение Жоао Паоло. Бразилецът, който бе пробван по целия фронт на атаката, е с два точни изстрела. По един имат други двама нападатели - Клаудuy Кешерю u Жуниор Кишадa, кактo и халфът Светослав Дяков.

Добрата новина за разградчани е, че имат десетина дни, за да изчистят неточностите. Явно е, че в последните три спаринга, а и в отложения мач с Монтана на 12 февруари Георги Дерменджиев ще доизбистри титулярния състав. Защото до момента той има колебания както за десния фланг на належда Вандерсон, така и кой да бъде на върха й. Джонатан Кафу, който вече трябва да изчисти главата си след трансферните саги, е опция и за двата поста. Ако той е на върха на атаката, то за крилото опциите са три - Жоао Паоло, Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки.

13 дни. Толкова остават на Георги Дерменджиев да настрои състава си за 1/16-финалните сблъсъци от Лига Европа срещу Копенхаген (първият мач е на 16 февруари на "Васил Левски", а реваншът на 23-и в Дания). И колкото и нелогично да изглежда, в момента по-големите проблеми пред него са тези в атака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички