Потвърдено: Лудогорец започва със "слабак" в Шампионска лига - пресен еврокошмар на Левски е там


Потвърдено: Лудогорец започва със "слабак" в Шампионска лига - пресен еврокошмар на Левски е там
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

4289 0

За 13-а поредна година шампион на България стана Лудогорец и това значи само едно, когато говорим за европейските клубни турнири - отново "орлите" ще представляват страната ни в Шампионска лига. Голямата цел е да влязат в груповата фаза на най-престижната клубна надпревара за трети път (вече при новия формат на турнира).

А с края на повечето шампионати на Стария континент вече са ясни окончателно и всички отбори, които могат да бъдат съперник на разградчани в първия кръг от квалификациите. Българският отбор ще бъде поставен.

Срещу кой отбор започва Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига за сезон 2024/25?

Това му гарантира сблъсък срещу поне на хартия доста по-слаб отбор, като никое от имената не изглежда стряскащо за футболистите на Георги Дерменджиев. Там попада и тим, който неотдавна се изправя срещу друг български гранд.

Още: Лудогорец реши: Няма да пусне трима в националния отбор на България?

Става въпрос за Хамрун Спартанс от Малта, който шокира Левски. През август 2022 година "сините" първо победиха с 1:0 като гост, но след това сензационно загубиха с 1:2 като домакин, след което се стигна и до дузпи, спечелени от Хамрун.

Левски загуби от Хамрун Спартанс

Егнатия от Албания изненадващо спечели титлата в Албания и с това станаха ясни всички потенциални съперници на Лудогорец. Ето кои са те извън Хамрун Спартанс и Егнатия:

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Още: Прогнозират, че само Лудогорец ще пробие в евротурнирите през сезон 2024/25

Целие (Словения), Ларне (Северна Ирландия), Паневежис (Литва), Витрус (Сан Марино), Дечич Тузи (Черна гора), Санта Колома (Андора), Борац (Босна и Херцеговина), Ордабасъ (Казахстан), Викингур (Исландия), Струга (Република Северна Македония), Динамо Батуми (Грузия), Диферданж (Люксембург), Динамо Минск (Беларус).

А Лудогорец приключи този сезон със загуба от Левски (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички