Плюсовете и минусите на рокадата Ераносян - Дерменджиев


Плюсовете и минусите на рокадата Ераносян - Дерменджиев

1290 0

+ Дерменджиев е Човекът-Лудогорец. Той е в Разград от самото начало на проекта, като освен помощник и старши треньор е бил и един вид шеф в школата на "орлите". Едва ли в момента има по-подходящ човек от него за наставник на шампионите. Големите фигури в състава на Лудогорец винаги са стояли зад Георги Дерменджиев. А това е много важно за този напечен момент. Той знае какво най-много обичат Марселиньо, Моци, Мисиджан, Дяков и ще им го даде.

+ Едуард Ераносян изгуби доверието на някои от лидерите. Първо на Владо Стоянов, след това на Марселиньо, а за финал и на Светослав Дяков. Когато подобен тип играчи не са с теб, то няма как да имаш успехи и затова смяната на треньора е наложителна. Едо нарече футболът на шампионите "селски" и се опита да прави революции. Това доведе до куп слаби мачове на "орлите" и логичното смъкване на третото място и отпадане от Купата на България.

+ Успехите на Дерменджиев с Лудогорец респектират играчите. Едно е треньор да е никому неизвестният Бруно Рибейро и съвсем друго човекът, вкарал тима в груповата фаза на Шампионска лига.

– Дерменджиев познава отлично обстановката, но не и много от играчите. Все пак през лятото бяха привлечени 9 нови попълнения - Кафу, Сисиньо, Натанаел, Саша, Препелица, Кешеру, Лукоки, Борян и Чунчуков. От всички нови специалистът от Пловдив е работил само с канадския страж.

Втора смяна на треньор за три месеца. Това е малко много. Съвсем скоро футболистите на Лудогорец ще си помислят, че ако не им харесва някой, ще могат да го сменят и така може да се влезе в един омагьосан кръг.

Напускането на Георги Дерменджиев след края на сезона и сегашното му завръщане може да разклатят авторитета му пред играчите. Но това е трудно за прогнозиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички