Пластун обяви негативите в Лудогорец и Първа лига, тласнали го към Гент


Пластун обяви негативите в Лудогорец и Първа лига, тласнали го към Гент
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4222 0

Бившата звезда на Лудогорец Игор Пластун на свой ред разкри какво не му е харесвало в България и родното елитно първенство. Забележките, които украинецът е имал, са сред основните причини да напусне разградчани и да премине в белгийския Гент през лятото.

"Да, в Лудогорец играх в груповата фаза на Шампионска лига и на Лига Европа, после и в плейофите. Но като цяло първенството на Белгия е много по-силно от това в България. Това ме "подкупи". В България в някои мачове чувствах, че няма никакво вълнение и напрежение върху защитата. След като играх там две години, разбрах, че искам да опитам нещо друго", обясни Пластун, цитиран от footboom.com.

"В Гент бягам във всеки мач средно по два километра повече отколкото в Лудогорец. В първенството на България ние винаги бяхме лидери и нямаше нужда да бягаме много. В Белгия шампионатът е много открит, редят се атака след атака", допълни защитникът.

ДОМУСЧИЕВ ПЛАЩА 25 000 ЕВРО ЗА ВСЯКА ТОЧКА ПРЕДНИНА ПРЕД КОНКУРЕНТА!

Другата голяма причина да иска да смени Първа лига с Юпилер лигата е шансът да го вземат в националния отбор. Както е известно, именно като играч в Гент Пластун дебютира в украинския национален отбор, макар дебютът му да бе кошмарен.

"Разбира се, че мислех, че ще бъде по-лесно да попадна в националния отбор от Белгия, отколкото от България. Всеки футболист си поставя задачи не само за сега, но и гледа напред", категоричен бе той.

Наскоро Пластун посочи и добрите страни на престоя си в България и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички