Петричев разкри с какво Копенхаген е разочаровал Лудогорец


Петричев разкри с какво Копенхаген е разочаровал Лудогорец
Снимка: БГНЕС

1509 0

"Есента беше натоварена. Сега стъпваме през пролетта с натоварена програма. Общо взето свикнахме. Очакваме с нетърпение големите мачове. Дай боже те да са повече", каза Ангел Петричев в навечерието на мачовете на Лудогорец в Лига Европа. 

Изпълнителният директор на Лудогорец има уверението, че теренът на стадион "Васил Левски" ще бъде във възможно най-добро състояние в четвъртък вечер, когато разградчани приемат ФК Копенхаген в първа 1/16-финална среща в Лига Европа. Мачът е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ 1 и БНТ HD.

"Дали по-лошото състоние на терена е предимство за гостите не мога да кажа. Със сигурност не е добре за нас, тъй като футболистите на Лудогорец са технични, обичат да играят на хубав терен. Но имайки предвид метеорологичните условия, температурите навън, не може да очакваме чудеса. Колегите от Национална спортна база и конкретно националния стадион правят всичко възможно теренът да е в добро състояние. Температурите навън са минус четири градуса, доскоро имаше сняг, така че не може да очакваме чудеса. Срещу природата не може да се върви. Ще се справяме с обстоятелствата", заяви той в ефира на БНТ.

Петричев коментира и изказването на един от футболистите на Копенхаген, който преди време сподели, че "Васил Левски" е "комунистически и морално остарял стадион". "Вие знаете, че колегите от Копенхаген имат едно много модерно съоръжение. Каквито и усилия да положим, не можем да се мерим с тях. Съвсем нормално е да им прави впечатление остарялото наше съоръжение. Но на този стадион в последните години играха отбори като Реал, ПСЖ, Арсенал. От тях не сме чували надменно отношение за съоръжението. Хората са наясно, че сме малка и бедна държава. Малко се учудих от високомерието на колегите от Копенхаген. Важното е кой ще е щастлив, когато приключат двата мача."

Изпълнителният директор на Лудогорец подчерта силния колектив в отбора. "Характерно за Лудогорец е, че имаме изключително силен колектив, който през годините ни създаде доста предпоставки за успех. Това са момчета, които се познават, играли са доста години. В момента имаме доста бразилци, но вече придобихме опит в адаптацията на играчи от Латинска Америка. Те се чувстват добре в Разград, в Лудогорец. Атмосферата е доста добра в Лудогорец. Това, което най-ми харесва в нашите момчета, е, че са непримирими. Никога не се отказват и винаги се борят до последно. Надявам се, че ще успеят да се преборят със здравите и едри футболисти на Копенхаген."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички