Очакван победител в класацията "Футболист на годината"


Очакван победител в класацията "Футболист на годината"
Снимка: БГНЕС

2109 0

Днес на специална церемония най-накрая беше връчена наградата "футболист на България" за 2014 година, след като церемония изобщо можеше да няма, ако не беше намесата на БФС, което стартира гласуването в края на миналата година.

Така, футболист №1 на България за 2014 година е вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, който беше с основен принос за европейската приказа на шампионите, требъла в България, а освен това беше от най-добре представящите се играчи за националния отбор.

Стоянов спечели и наградата за най-добър страж за 2014 година, а играчите на Лудогорец спечелиха почти всички награди с изключение на нападател и най-добър млад футболист.

Нападател №1 в българския футбол стана асът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камубров, докато за най-перспективен статуетката взе Божидар Краев от "Левски".

Най-добър защитник стана Козмин Моци, който беше най-нашумялото име в Лудогорец след влизането в груповата фаза на Шампионска лига. Той стана и най-добър чужденец в А група.

Най-добър полузащитник стана Светослав Дяков, който беше и единствената конкуренция на Влади Стоянов за най-добър футболист на България. Трети в класацията остана Димитър Бербатов, който за 13-и път попада в тройката.

Треньор №1 на България е Георги Дерменджиев, а наградата за Феърплей спечели тимът на Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички