Най-големият фен на Арсенал бил... Осама Бин Ладен!


Най-големият фен на Арсенал бил... Осама Бин Ладен!
Снимка: Getty Images / Guliver

2407 0

Във всеки мач футболистите на „Арсенал“ се раздават заради феновете си. Момчетата на Арсен Венгер често играят пред близо 60 000 привърженици на своя стадион „Емиратс“, които с пълно гърло пеят песни в подкрепа на тима. В пъти повече са запалянковците пред телевизора, които стискат палци „артилеристите“ да са краен победител в срещите си. Сред тях личат имена, които всеки човек е чувал поне веднъж в живота си.

ЛУДОГОРЕЦ СЧУПИ ТЪПОМЕРА - ЗАБРАНЯВА ФЕНОВЕ НА АРСЕНАЛ

„Арсенал“ може да се похвали, че има подкрепа от най-високо държавно ниво във Великобритания. Самата кралица Елизабет ІІ не крие пристрастията си към „топчиите“. Интересно е, че по футбола я запалва друг отколешен фен на лондонския тим – нейната майка. В поредната биография на най-силната жена във Великобритания, посветена на 90-тия ѝ рожден ден, политикът Джерами Корбин разказва, че Нейно величество разбира доста от футбол и все още съжалява, че е пропуснала откриването на „Емиратс“, на което присъства само принц Филип. Кралицата пък е успяла да предаде фенските си пристрастия на нейния внук – Хари. Именно той разкрива, че „Повечето членове на кралското семейство подкрепят „топчиите“.

И докато феновете на „Арсенал“ изпитват нескрито задоволство от това, че тимът им е избран от Короната, за един привърженик те предпочитат да забравят. Терористът Осама Бин Ладен е подкрепял тима от трибуните през 90-те години на миналия век, когато се е подвизавал в Лондон. В книга, посветена на живота му, негов познат разказва, че един от най-мразените хора на света е бил силно впечатлен от представянето на „Арсенал“ в европейските турнири през 1994 г., когато тимът триумфира в надпреварата на Носителите на национални купи. Естествено това се случва години преди да застане начело на терористичната организация „Ал Кайда“, която пое отговорност за атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк от 11 септември 2001 г. Това обаче не попречи на противниковите привърженици да измислят шегата: „Къде се е крил Осама в последните години от живота си? Живял е необезпокояван в стаята с трофеите на „Арсенал“.

Източник: bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички