Моци след най-добрия си сезон в Лудогорец: Искам още!


Моци след най-добрия си сезон в Лудогорец: Искам още!

1424 0

Защитникът на абсолютния доминатор в България Лудогорец - Козмин Моци, е убеден, че сезон 2014/15 е най-добрият в неговата кариера.

"Спечелихме титлата и открихме новата трибуна. Засега всичко е добре в България. Тази година е най-добрата година в моята кариера. Оттук нататък искам още повече неща. Искам пак да играем в Шампионската лига. Знаете, че там е най-високото ниво за един футболист", категоричен беше играчът пред "Diema Sport".

"Беше труден сезон след участието ни там, но отново искаме да играем. Емоцията остава от мача със Стяуа. Дори и аз самият не съм очаквал, че мога да спася две дузпи. Това бе един добър мач“, коментира Моци.

Превърналият се в легенда румънски защитник се върна далеч назад във времето и говори за трудностите, през които е преминал, за да стигне до Лудогорец и дори румънския национален отбор.

"За първи път отидох на футболен мач на шест или седем години. Заведе ме баща ми. Той също е играл на футбол, но не на високо ниво. Стигал е само до трета лига. Когато имам свободно време и почивам, винаги играем с него и приятели. Родителите ми са търпели лишения заради мен. Аз живях в малък град и, когато започвах да тренирам футбол, трябваше да си плащам всичко. Обувки, екипировка и т.н. Всичко беше трудно, но сега, след няколко години, сега вече всичко е добре".

Козмин Моци разкри, че му е трябвало точно 1 час, за да подпише с Лудогорец, а основна роля в това е изиграла финансовата криза в Динамо Букурещ.

"За мен беше най-трудно, когато напуснах дома си и заминах за Крайова. Без близки и познати, всеки ден на лагер. И аз не знам как се озовах в България. Агентът ми ми звънна, говорих ме и подписах с Лудогорец за един час. Знаех, че в Динамо ставаше трудно. Нямаше пари, не бяхме взимали заплати 4-5 месеца. Когато тръгвах от Динамо имах договор само за още една година и казах, че не искам да подписвам".

За финал румънецът е убеден, че повечето хора в България и Румъния го обичат, въпреки различните клубни пристрастия.

„Мисля, че повечето хора в Румъния ме обичат, отколкото да ме мразят. Много хора, които са от Стяуа, ми звъняха и ми казваха „браво“. Сигурен съм, че феновете на Рапид и Динамо ме обичат. Аз съм тук да играя, докато мога. Когато видя, че не мога да играя на високо ниво, аз съм първият, който ще кажа да прекратим договора. Когато не мога да играя вече, ще гледам от трибуна „Моци“. Знам, че много хора от България, не само от Разград, ме обичат и уважават. Именно затова се опитвам да работя все повече и повече".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички