Михаил Александров: Спечелих бас срещу Гьотце и Шахин


Михаил Александров: Спечелих бас срещу Гьотце и Шахин

13149 0

Полузащитникът на Лудогорец и националния отбор по футбол Михаил Александров е спечелил бас срещу новата звезда на Германия Марио Гьотце. Двамата се засичат в тима на Борусия (Д). Българинът премина в немския гранд през лятото на 2007-а. По същото време Гьотце е в детско-юношеските формации на тима от Дортмунд. Две години по-късно той е повикан при мъжете.

"С него се засякохме във втория отбор на Борусия - разказа пред "България Днес" Михаил Александров. - По това време си беше съвсем нормално момче. Още не беше станал толкова популярен. Сега нямам представа дали се е променил. Беше много талантлив. Щом още като юноша го взеха в първия тим, значи са видели неговите качества".

В една от двустранните тренировъчни игри Александров и другият българин в тима - Димитър Рангелов, сключват любопитен облог срещу Гьотце и Нури Шахин, който по-късно премина в Реал (М).

"Хванахме се на бас чий отбор ще спечели мача - спомня си Михаил Александров. - Не помня точно на какво се обзаложихме. Нашият тим победи с 2:1. Митко вкара един от головете, а аз му подадох."

Българският полузащитник е в още по-добри отношения с Мат Хумелс.

"Той дойде под наем от Байерн (Мюнхен) - разказа Александров. - С него ходехме заедно на тренировки. Имаме доста любопитни случки. Много често играехме на джитбол във фитнеса. Продължаваме да поддържаме контакт чрез социалните мрежи."

Александров съжалява, че в България не се дава достатъчно възможност на родните таланти да играят в своите клубове.

"Германците имат много по-голям избор, но се вижда, че се гласува доверие на юношите - разсъждава българският национал. - Много се надявам у нас да има промяна на тази тенденция, защото е жалко най-добрите млади играчи да не получават шансове."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички