Марселиньо избухна в отсъствието на Стоев за изстрадано класиране към групите в ЛЕ


Марселиньо избухна в отсъствието на Стоев за изстрадано класиране към групите в ЛЕ
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

19058 0

Българският шампион Лудогорец ще играе в груповата фаза на втория по големина европейски клубен турнир Лига Европа! "Орлите" се добраха до ценния успех след изстрадан мач срещу словенския Марибор, завършил наравно 2:2. Така, след като в първия мач в Разград двата отбора завършиха 0:0, Лудогорец успя да отстрани словенския гранд, благодарение на головете си на чужд терен. 

Двубоят започна повече от успешно за разградчани, които безспорно бяха по-добрия отбор на терена. Плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо реализира феноменален гол в 17-ата минута, завършвайки бърза и красива атака на своя отбор. Малко по-късно резултатът бе удвоен след гол на Клаудиу Кешерю от дузпа.

Преднината от два гола на почивката сякаш успокои "орлите", които позволиха на Марибор да се върне в мача. В средата на втората част домакините успяха да реализират две попадения също толкова бързо, както го стори Лудогорец през първото полувреме. Маркос Таварес даде тласък на своя отбор пет минути след като се появи на терена, а малко по-късно Марибор изравни след гол на Руди Пожек.

До края на мача Лудогорец се прибра назад, където да брани резултата, което до известна степен ограничи шансовете за гол пред тяхната врата. Две минути преди изтичането на редовното време обаче Козмин Моци едва не си отбеляза гол, изчиствайки центриране право в страничния стълб на Пламен Илиев.

В крайна сметка Лудогорец задържа равенството и успя да отстрани Марибор по пътя си към груповата фаза на Лига Европа, давайки успешен старт и на временния наставник Станислав Генчев, който замени уволнения Стойчо Стоев. Още утре разградчани ще разберат в коя група ще играят и какви ще бъдат техните съперници. Жребият в Лига Европа може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Първо полувреме

Срещата започна с натиск на гостите, но без особено опасни атаки в първите минути. Марибор разчиташе предимно на контра действия. Лудогорец пръв успя да стигне до попадение, като в 17-ата минута на двубоя Марселиньо завърши бърза и красива атака на "орлите" с фамозен изстрел от границата на наказателното поле - 0:1.

Малко по-късно Лудогорец получи правото да изпълни и 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Клаудиу Кешерю. Вратарят на Марибор усети ъгъла, но ударът на румънеца бе безпощаден и резултатът бе удвоен - 0:2.

Най-доброто положение за Марибор дойде в 35-ата минута на двубоя, когато Рок Кронаветер се оказа на отлично пазиция за стрелба срещу Илиев, на ударът му премина встрани от гредата.

Второ полувреме

Втората част продължи под диктовката на Лудогорец. Четири минути след подновяването на играта Вандерсон изпълни опасен пряк свободен удар, който обаче бе отразен от стража на домакините.

В 60-ата минута в игра за домакините се появи Маркос Таварес. Именно опитният нападател на домакините върна своя отбор в мача. В 65' Таварес бе изведен зад гърба на отбраната на "орлите" и с елегантен удар по земя преодоля Илиев - 1:2.

Само седем минути по-късно Марибор успя да изравни резултата и да се доближи на едно попадение от групите в Лига Европа. Руди Пожек Ванкас се разписа с глава след остро центриране в наказателното поле на Илиев - 2:2.

Две минути преди изтичането на редовното време Козмин Моци едва не си отбеляза автогол. След поредната атака на Марибор по посока на вратата на Пламен Илиев последва центриране, което Моци изчисти, но топката се насочи право към страничния стълб на вратата, напускайки в корнер - за радост на гостите.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Словенският тим беше част от Шампионска лига, но беше отстранен от Розенборг в 3-ия кръг на турнира. Отборът обаче не се намира в най-добрата си форма, като има само 1 победа в последните 9 мача. Срещу Лудогорец обаче се справи отлично, и то с човек по-малко през второто полувреме.

"Орлите" не са в най-доброто си състояние в момента, след като през уикенда направиха 0:0 със Славия, и то с човек повече. Стойчо Стоев беше уволнен, но въпреки това Лудогорец е фаворит за влизането сред 48-те най-добри отбора в турнира.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Марибор: 13. Пирич, 22. Милец, 31. Ивкович, 55. Перичич, 28. Вилер, 5. Връховец, 8. Крету, 27. Мешанович, 7. Кронаватер, 77. Пошек, 11. Захович

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 90. Форстър, 30. Моци, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички