"Лъжец" и треньор, който не се съобразява нито с Рами, нито с Роналдо: Кой е Мирослав Джукич?


"Лъжец" и треньор, който не се съобразява нито с Рами, нито с Роналдо: Кой е Мирослав Джукич?
Снимка: Getty Images/Guliver

3480 0

В последните дни на 2020 година се заговори, че шампионът на България Лудогорец може да бъде поет от сръбски треньор с богат опит в Испания. Става дума за 54-годишния Мирослав Джукич, който е работил във Валенсия, Валядолид и още няколко испански отбора, а в родината си е водил Партизан и дори за малко е бил национален селекционер.В крайна сметка разградчани се спряха на Валдас Дамбраускас, като в неделя обявиха официално назначението му.

Въпреки че има този опит и сравнително добри успехи край тъчлинията, Джукич има и особен характер. Като треньор той неведнъж се е забърквал в скандали, събирал е критики, отправял е критики към големи фигури в своя спорт и рядко е спестявал забележките си дори към четвъртата власт - медиите. С 2 думи - Джукич е особняк и интересна личност. Нека ви разкажем какво му е "особеното".

2007 г. "ДЖУКИЧ Е ЛЪЖЕЦ"

През май 2007 г., докато треньорът работи в Партизан, си навлича критики от футболист, който първоначално му е фен. Става дума за вратаря Ивица Крал, който дори напуска заради него. Той обяснява, че преди 2 седмици Джукич му е казал, че разчита на него и се нуждае от опита му. Повтаря го и пред клубния директор Иван Томич, а няколко дни по-късно същият Томич е изпратен, за да каже на Крал, че Партизан не може да му предложи договор. Пускат се слухове, че вратарят е недоволен от предложените му от клуба пари, че е помолен да гарантира, че няма да се контузи... "За първи път играя срещу противник, когото не виждам и само чувам да говори зад гърба ми. Сгреших, когато казах, че Джукич е добър човек. Все още смятам, че е добър треньор, но резултатите не го показват. Не обичам лицемери, които ме гледат в очите и лъжат. Как иначе да наречем хора, които не казват истината, освен лъжци?", коментира Крал.

2013 г. "МИРОСЛАВ ВЛИЗА В КОНФЛИКТ С АДИЛ РАМИ"

През септември 2013 г. става ясно, че треньорът на Валения Джукич е отстранил французина Адил Рами от отбора, след като той е дал "противоречиво радиоинтервю". Защитникът е отстранен за седмица, която не му се и плаща, след като публично е критикувал отбора и треньора си. Рами е поставил под съмнение лидерските качества на Джукич и е заявил, че не разговаря с него. Освен това той е глобен със 275 000 евро. Адил така и не се връща в състава на "прилепите" и преминава в Милан през следващия трансферен прозорец.

2015 г. ДЖУКИЧ ПЛЮЕ ПО КРИСТИАНО РОНАЛДО

През януари 2015 г., като треньор на Кордоба, сърбинът се нахвърля върху суперзвездата на Реал Мадрид и световния футбол. Причината е неспортменското поведение на португалеца, който удря Едимар без топка, а когато е изгонен, провокира феновете на съперника. Той потупва емблемата на гърдите си, показвайки на феновете на Кордоба, че Реал е европейски клубен шампион. Впоследствие Роналдо получава наказание само за 2 мача за действията си.

"Атаката на Роналдо срещу Едимар е отчаяние, което доведе до нов неспортменски жест с герба на фланелката. Всичко беше много арогантно и грозно. Не трябваше да прави това, защото най-добрият футболист в света не се държи така, а Меси и той със сигурност са двамата най-добри. Затворихме го добре, той не се чувстваше комфортно, отчаянието му можеше да се забележи и в крайна сметка доведе до това, което направи. Ние сме малък клуб, който само мечтае да има възможност да победи някой като Реал, най-добрият отбор в света в момента", коментира Джукич след събитията.

2018 г. СЪРБИНЪТ ИЗРИЧА ЕДНА ДУМА 156 ПЪТИ В РАМКИТЕ НА ЕДНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

През март 2018 г., като треньор на Партизан, Джукич изрича една дума 156 пъти в рамките на пресконференция, продължила 30 минути. Това означава, че я е казвал средно 5,2 пъти в минута. Думичката е "значи". Демонстрацията на сърбина е в пристъп на ярост заради някаква история с клауза за напускането му на Партизан, която излиза чиста лъжа. Това се случва преди мача с Рад в сръбското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички