Лудогорец взима стадиона на концесия за 35 години


Лудогорец взима стадиона на концесия за 35 години
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2039 0

Лудогорец ще получи стадиона в Разград на концесия. Клубът и общината вече са дали ход на процедурата. Тя трябва да приключи до края на годината. Очаква се срокът на отдаване на "Лудогорец Арена" да бъде максималният - от 35 години.

"Процедурата вече е в ход. До края на тази година Лудогорец трябва да получи стадиона на концесия. Просто има срок, който няма как да се прескочи. Все пак концесионната процедура минава със съгласуване, разрешение на министерството и така нататък. Най-вероятно тя ще бъде за максимален срок. Нормално е да бъде така, след като някой вади и дава сериозни пари", обясни кметът на Разград Денчо Бояджиев пред "Тема Спорт". Той добави, че съвсем скоро строежът на трибуна "Моци" трябва да приключи.

"Не мога да кажа точна дата на откриването. Тази седмица ще имаме среща със строителите и ще се запознаем по-добре с нещата. Съвсем скоро обаче ще открием трибуната. На финалната права сме. Парите ни се дадоха от държавата и са заложени в програмата още от правителството на Орешарски, не са дадени конкретно сега. Това е обект, който бе с двугодишен срок на развитие. Първият бе през 2014-а, вторият е сега. За мен няма нищо драматично в цялата ситуация. Кандидатствали сме за проекта, спечелили сме го и сега го реализираме. По тези програми, които вървят от миналата година, се правят много спортни обекти, не е само стадионът в Разград. Знаете, че се изградиха и други съоръжения - както за футбол, така и за други спортове", каза Бояджиев по повод коментарите, че се помага само на Лудогорец, но не и на останалите клубове в България и в частност на Левски и ЦСКА.

В плановете на шампионите влиза освен построяване на стадион, който да отговаря на правилата на УЕФА, за да приеме мачове от групите на ШЛ, и разширяване на базата на ДЮШ.

"Клубът започна изграждането на нови терени върху парцел, който беше собственост на "Биовет". Съборихме там една стара централа, която вече не функционира. Доколкото знам, ще има четири или пет нови игрища. В крайна сметка Лудогорец има свои виждания за развитието си, които се съгласуват с нас. Всичко, което зависи технически от общината, го даваме. Няма никакви неизвестности и всичко се реализира в реда на нещата. След като сме се захванали с този проект "Лудогорец" още в долните дивизии, е нормално да продължаваме и занапред да работим заедно", завърши кметът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички