Лудогорец среща шампиона на Черна гора на старта в Шампионска лига


Лудогорец среща шампиона на Черна гора на старта в Шампионска лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3464 0

Шампионът на България Лудогорец научи съперника си в първия квалификационен кръг на най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига. Жребият за първата квалификационна фаза отреди Лудогорец да се изправи срещу шампиона на Черна гора - Сутиеска. 

Сутиеска спечели елитното първенство на Черна гора през миналия сезон със 75 точки от 36 мача - с осем точки пред втория в подреждането Будучност. Тимът завърши с по-малко отбелязани попадения от Будучност, но и със значително по-малко допуснати голове.

Съставът на Сутиеска е оценяван от Transfermarkt на 3,83 млн. евро. За сравнение: този на Лудогорец е оценяван на 30 милиона евро. Сутиеска игра срещу българския Левски преди пет години, когато "сините" ги отстраниха в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Другите двойки в първия квалификационен кръг са Пьник - Клуж, Марибор - Шахтьор Солигорск, Дюделанж - Тирана и Тобол - Ференцварош. Лудогорец ще бъде домакин в първия мач, като първите срещи от предварителния кръг ще се състоят на 5 и 6 юли. Реваншите са седмица по-късно - на 12 и 13 юли.

ЖРЕБИЙ ЗА ПЪРВИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ В ШАМПИОНСКА ЛИГА:

Пюник - Клуж

Марибор - Шахтьор Солигорск

ЛУДОГОРЕЦ - Сутиеска (Черна гора)

Дюделанж - Тирана

Тобол - Ференцварош

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШАМПИОНСКА ЛИГА:

Лудогорец си осигури участие в квалификациите на Шампионска лига, където българският тим е сред поставените отбори. В първия квалификационен етап 10 отбора ще спорят в 5 мача за продължаване напред в надпреварата, а един от тях е и разградският отбор.

Освен Лудогорец, сред поставените отбори са и ЧФР Клуж, Ференцварош, Марибор и Дюделанж - тоест "орлите" не могат да срещнат нито един от тези тимове. Възможни съперници на българския отбор са Сутиеска, Шахтьор (Солигорск), Тобол, Пюник и ФК Тирана.

Първите мачове от първия предварителен кръг на Шампионска лига са на 5 и 6 юли, а реваншите са на 12 и 13 юли.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички