Лудогорец си поигра с огъня, но продължава напред в Шампионска лига


Лудогорец си поигра с огъня, но продължава напред в Шампионска лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

7312 0

Шампионът на България Лудогорец се класира за втория предварителен кръг за влизане в най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига., след като отстрани черногорския Сутиеска. "Орлите" постигнаха минимален успех с 0:1 като гост в Черна гора и с общ резултат 0:3 продължава напред в турнира.

Двубоят на стадион "DG Arena" в Подгорица обаче далеч не бе толкова лесен за разградчани, които още в самото начало на срещата бяха покрити от късмета след греда за домакините. Сутиеска създаде още няколко добри положения за гол през първата част, но не успяха да реализират.

През втората част Лудогорец все пак стигна до попадение, което успокои срещата - Пиерос Сотириу се разписа в мрежата на Сутиеска. Кирил Десподов и Спас Делев пък започнаха като титуляри, но бяха заменени в средата на второто полувреме. До края на мача Лудогорец се опази от опасности за вратата си и записа "суха" мрежа.

Ето кой ще е следващият опонент на Лудогорец в Шампионска лига!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Сутиеска започна срещата с натиск, който можеше да доведе до гол още в четвъртата минута. След центриране в наказателното поле топката бе засечена от Мотанович към вратата на Лудогорец, а стражът на "орлите" Серджио Падт се намеси слабо и не успя да улови топката. Кълбото се върна в нападателя Стрикович, който направи нов удар, срещнал гредата.

В седмата минута центриране от десния фланг на Лудогорец намери Кирил Десподов на далечната греда, но крилото не успя да нанесе точен удар с глава, пращайки топката в аут. В 15' Спас Делев получи приканващо центриране на далечната греда, но ъгълът бе твърде малък и нападателят не уцели вратата.

В следващите минути Лудогорец взе инициативата и бе по-активен в предни позиции, но не създаде нищо опасно пред противниковата врата. В 33-ата минута Сутиеска организира бърза контраатака, при която Серджио Падт трябваше да излиза, за да пресече подаване. Стражът обаче изчисти топката на крака на футболист на Сутиеска, който опита удар от сериозна дистанция и за малко да вкара, но Падт се върна на голлинията си, за да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Лудогорец успя да успокои мача с трето попадение в общия резултат и първо в мача. Кирил Десподов изведе Антон Недялков по левия фланг, откъдето крайният бранител центрира в наказателното поле. Топката стигна до Каули Оливейра, който опита удар към вратата, но стражът Гилен се намеси. При добавката обаче Пиерос Сотириу бе на точното място, за да се разпише на празна врата - 0:1!

В 62-ата минута кипърският нападател на "орлите" Пиерос Сотириу можеше да вкара още един гол във вратата на Сутиеска, но сантиметри го разделиха от целта. Голмайсторът на Лудогорец успя да се извиси над всички в наказателното поле, за да засече центриране с глава, но ударът му премина малко над напречната греда.

В средата на полувремето Анте Шимунджа извади Кирил Десподов и Спас Делев, като включи на техни места Жонатан и Текпетей. В 70-ата минута пък отново Сотириу можеше да се разпише за Лудогорец, след като успя да стигне до избита от вратаря топка, но вместо да стреля директно, реши да залъгва стража и бе спрян. В края на мача Каули също можеше да вкара, но се размина с попадение във вратата на Сутиеска.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Сутиеска: Гилен, Гривич, Дринчич, Рудович, Стийепович, Еракович, Кръстович, Матанович, Ненов, Алхарайш, Стрикович

Лудогорец: Падт, Недялков, Пластун, Вердон, Карничник, Сантана, Мануел Шоу, Каули, Десподов, Делев, Сотириу

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Лудогорец успя да стартира участието си в квалификациите на Шампионска лига с победа с 2:0 като домакин срещу Сутиеска в Разград. С две попадения в заключителните минути на двубоя "орлите" до голяма степен си подсигуриха участие в следващата квалификационна фаза, но ще трябва да съхранят аванса си и в реванша в Черна гора.

За предстоящия реванш наставникът Анте Шимунджа ще извърши поне една промяна в състава си, тъй като Клод Гонсалвеш е с контузия и няма да вземе участие. Въпросителна има и около българския национал Кирил Десподов, който влезе като резерва в края в първия мач и най-вероятно няма да изиграе пълен двубой и днес.

"Мисля, че те ще играят по-дефанзивно в началото. Тимът изостава в резултата, което значи, че ще трябва да атакуват. Това е добре за нас, защото ще оставят повече пространства", каза Шимунджа преди мача. Какви са коефициентите за реванша на Лудогорец в Шампионска лига, вижте на посочения линк!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички