Лудогорец ще се облажи от УЕФА по още една линия


Лудогорец ще се облажи от УЕФА по още една линия
Снимка: БГНЕС

1758 0

Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще даде общо 150 милиона евро на клубовете, изпратили свои играчи в националните отбори за квалификациите за Франция 2016 и за самия турнир.

100 милиона от тези пари ще бъдат за отборите, излъчили участници на европейското първенство, а остатъкът ще бъде разпределен между всички отбори, чиито футболисти са играли в квалификационните мачове.

УЕФА уточни, че най-голямата част от парите ще бъдат преведени по сметките на клубове, които са имали свои представители на финалния турнир във Франция. Единствен такъв клуб от българското първенство е 5-кратният шампион Лудогорец, който изпрати трима национали на Евро 2016 - румънците Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудиу Кешеру.

В квалификациите пък играха Владислав Стоянов, Светослав Дяков, Георги Терзиев и други.

Разпределението на средствата е съгласувано с договора между УЕФА и Европейската асоциация на клубовете (ЕКА) от 2015-а година.

Директорът на турнирите към УЕФА Джорджо Маркети добави: "Европейските клубове са неразделна част от успехите на турнирите на националните отбори.

Следователно, като част от подписания договор с ЕКА, една голяма част от приходите на европейското първенство във Франция ще бъде разпределена по отборите, които са освобождавали играчи за целия цикъл. Това са над 600 клуба и те са повече отвсякога. Тези пари със сигурност ще бъдат в помощ за развитието на футболна на целия континент".

УЕФА добавя, че пълният списък на играчите, клубовете и съответните суми ще бъде публикуван "в близко бъдеще"./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички