Лудогорец се върна на върха след гол в последните минути срещу Левски


Лудогорец се върна на върха след гол в последните минути срещу Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

4015 0

Лудогорец победи Левски с 1:0 в дербито от 11-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение отбеляза Каули в 83', а след тази победа разградчани вече са на върха в класирането, измествайки Локомотив Пловдив. За разлика от предните двубои в шампионата столичани показа стабилна игра и може да съжаляват за изпусната точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна двуостро, но без особено опасни положения, за който и да е отбор. В 8' Дяков изведе Жордан Икоко, който центрира в наказателното поле, но Алекс Сантана не успя да засече добре топката с глава. Лудогорец владееше повече топката, но атаките им не бяха достатъчно остри.

В 20' и двата тима стигнаха до добри положения.  Първо Каули игра с глава, но не уцели добре топката, а при последвалата контратака Левски имаше шанс да завърши с удар, но Здравко Димитров не стреля в точни момент. В 33' домакините изпуснаха първото си чисто положение. Жордан Икоко проби отдясно, подаде на Елвис Ману, който се обърна, стреля, но изпрати топката покрай вратата на Николай Михайлов.

5 минути преди края на Левски пропусна много добро положение. Найджъл Робърта проби по лявото крило освободи си позиция, стреля, но топката премина покрай вратата на Пламен Илиев. Минута след това Краев сбърка и не успя да подаде към Робърта, който излизаше сам срещу вратаря. Вместо това топката се удари в Жозуе Са, който след това фаулира Краев. При фаула зад топката застана Робърта, чийто изстрел мина далеч над вратата.

В 45' Ники Михайлов се намеси по блестящ начин след изстрел на Ману от отлична позиция. Малко след това пък Здравко Димитров можеше да излезе сам срещу вратаря, но му бе вдигната несъществуваща засада, тъй като крилото все още не бе минал центъра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Жозуе Са получи травма и се наложи принудителна смяна в състава на Лудогорец, а в игра се появи Оливие Вердон. В 54' Жоржиньо центрира, Димитър Митков отигра добре топката с глава, но тя премина покрай вратата на Николай Михайлов.

В 60' Здравко Димитров можеше да преодолее Жордан Икоко в наказателното поле, но десния бранител разгада финтовете на крилото. 6 минути по-късно Каули изведе Антон Недялков, той центрира в наказателното поле, а влезлият като резерва Доминик Янков засече топката, но Николай Михайлов спаси.

Домакините установиха траен натиск срещу съперника и създадиха няколко последователни опасни атаки. В 74' Текпетей стреля, топката рикошира и се озова в Димитър Митков, чийто изстрел срещна гредата. В 79' Краев подаде към Насиру Мохамед, който потърси подаване към свои съотборник, но Терзиев изби топката.

В 83' защитата на "сините" се пропука и Лудогорец успя да се разпише.  Каули се разписа с глава, след като засече центриране на Текпетей. Преди това обаче Здравко Димитров не се намеси, след което Найденов се наведе при опита да изчисти центрирането и се размина с топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Пламен Илиев, 22. Джордан Икоко, 5. Георги Терзиев, 32. Жозуе Са, 3. Антон Недялков, 18. Светослав Дяков - к, 7. Алекс Сантана, 95. Каули Оливейра, 17. Жоржиньо, 10. Елвис Ману, 81. Димитър Митков

ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 6. Ивайло Найденов, 2. Алекс Петков, 3. Живко Атанасов, 14. Матео Стаматов, 4. Мартин Райнов, 28. Тома Даске, 18. Насиру Мохамед, 11. Здравко Димитров, 89. Андриан Краев, 17. Найджъл Робърта

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Проблеми преди мача има и в двата тима, които много скоро и почти едновременно смених своите треньори. Лудогорец уволни Павел Върба след загубата от Роял Антверп в Лига Европа. Георги Тодоров пък хвърли оставка след загубата на "сините" в първенството от Черно море.

На "Герена" имат проблеми от всякакво естество - финансови, кадрови и спортно-технически. Тимът ще бъде воден тази вечер от помощника на Тодоров Живко Миланов, който е много неопитен на тази позиция. "Сините" са в серия от 4 мача без победа - 3 загуби и 1 равенство. Те се намират на 12-о място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички