Лудогорец се сгромоляса шумно в Базел


Лудогорец се сгромоляса шумно в Базел

4003 0

Българският участник в Шампионска лига - Лудогорец, понесе тежко поражение, след като бе категорично надигран от Базел на стадион "Санкт Якоб Парк". Шампионите на България инкасираха 4 безответни попадения - по две за двете полувремена. Точни във вратата на Владислав Стоянов бяха Емболо (34'), Гонзалес (42'), Гаши (59') и Суки (65').

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК

Разградчани имаха нещастието да загубят лидера в своята защита Козмин Моци, който се контузи и бе заменен в 21-ата минута на мача. На тима липсваше и наказаният Йордан Минев, като головете във вратата им паднаха след грешки в отбраната. Въпреки това шампионите на България бяха неубедителни във всички линии.

Загубата, трета за тях в турнира, прати Лудогорец на дъното в група "В". Базел се изкачи на втората позиция.

Мачът започна с опасност пред вратата на Лудогорец - във втората минута, след контраатака за Базел Дерлис Гонзалес излезе срещу Стоянов и стреля, но вратарят спаси. Базел остана в половината на българския тим, като в 8-ата минута на мача Стоянов отново бе поставен под напрежение. Шер стреля от фаул, но Стоянов се разтегна и отново успя да отрази удара му. В 13-ата минута след центриране в наказателното поле на гостите Емболо се хвърли опасно към топката, но Моци стигна до нея първи и успя да изчисти, като двамата се сблъскаха и останаха да лежат на терена. Освен че трябваше да се справя с натиска на домакините, Лудогорец бе подкосен от неприятна загуба - централният защитник Козмин Моци бе контузил лявото си бедро в ситуацията и трябваше да напусне игра. На мястото му влезе Александър Александров.

Лудогорец се бе прибрал и изчакваше на контра. Отлична възможност пред българския шампион се откри в 27-ата минута, когато Дани Абало стреля от около десет метра, но в аут. Само минута след това Базел постави на изпитание рефлекса на Стоянов - Елнени стреля силно по земя, но стражът отрази с върха на пръстите си. В 28-ата минута пред българският тим се откри нова възможност - Михаил Александров стреля мощно от границата на наказателното поле, но Вацлик се отчете с решителна намеса.

Набегът на швейцарците към вратата на гостите даде своя резултат в 34-ата минута, когато вратата на Стоянов бе превзета. Бреер Емболо получи извеждащ пас от Фрай, овладя и след като елиминира Терзиев, пусна топката между краката на българския страж за 1:0. Нова грешка в защитата съвсем усложни задачата на българския шампион в Базел, три минути преди края на първото полувреме. Фрай изведе по чудесен начин Дерлис Гонзалес зад гърба на защитата сам срещу Стоянов, бранителите в бяло увиснаха, а за нападателя не бе проблем да прати топката в мрежата за 2:0.

Лудогорец все пак намери своята възможност да намали пасива си в първата минута от продължението. Абало изведе Михаил Александров очи в очи с Томаш Вацлик, но крилото стреля в тялото на чешкия вратар и шансът бе пропилян.

След почивката Георги Дерменджиев остави Роман Безяк, който все още няма гол в турнира, в съблекалнята, залагайки в предни позиции на Юнес Хамза. В първите минути на второто полувреме съотношението на силите дотук се запази, и дори в 49-ата минута топката за трети път влезе във вратата на Лудогорец. Попадението обаче не бе зачететно, тъй като Гонзалес беше в положение на засада. В 54-ата минута Светослав Дяков отправи изстрел от дъгата, но встрани от вратата. Няколко минути по-късно надеждата на Лудогорец за поне точка в мача се изпари с два гола, паднали след спорни положения. В 59-ата минута защитата в бяло бе елиминирана със замах, Емболо подаде към Гаши, който от около 2-3 метра разстреля Стоянов за 3:0. Когато получи топката обаче камерунецът бе в положение на засада. Шест минути по-късно шокът бе пълен - след центриране от корнер настъпи разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Марек Суки и защитникът отблизо се разписа за 4:0. Реферът обаче не видя, че топката се удари в ръката на чеха, преди той да накаже българския тим. До края Базел можеше да вкара и пети гол, но Владислав Стоянов спаси удара на Емболо в 89-ата минута.

СТАТИСТИКА

Мач от група "В" на Шампионска лига

БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ 4:0

1:0 Емболо 34'

2:0 Гонзалес 42'

3:0 Гаши 59'

4:0 Суки 65'

Състави:

БАЗЕЛ: 1.Вацлик, 16. Шер, 17. Сухи, 19. Сафари, 7. Зуфи, 20. Ф. Фрай (80' Диас), 33. Елнени, 34. Джака, 11. Гаши (73' Делгадо), 25. Гонзалес (69' Кала), 36. Емболо

Резерви: Жермано Вайлеж, Филип Деген, Марсело Диас, Давиде Кала, Матиас Делгадо, Ахмед Хамуди

Треньор: Пауло Соуза

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 80. Кайсара, 27. Моци (21' Александров), 55. Терзиев, 16. Ангуло, 7. Александров, 18. Дяков, 8. Ешпиньо (64' Анисе), 17. Абало, 84. Марселиньо, 9. Безяк (46' Хамза)

Резерви: Милан Борян, Александър Александров, Христо Златински, Вандерсон, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Юнес Хамза

Треньор: Георги Дерменджиев

Жълти картони: Гонзалес 42', Марселиньо 85'

Червени картони: Няма

Съдия: Стефан Ланоа (Фр)

Стадион "Санкт Якоб Парк", Базел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички