Лудогорец счупи всички рекорди - десетки милиони евро влязоха в касата от УЕФА


Лудогорец счупи всички рекорди - десетки милиони евро влязоха в касата от УЕФА
Снимка: БГНЕС

1531 0

Българският шампион Лудогорец счупи всякакви финансови рекорди за България, след като стана ясно, че само за участието си в Шампионска лига през миналия сезон "орлите" са получили 18 милиона евро от УЕФА. Точната сума, която българският тим е прибрал, е 18 752 000 евро.

Официалните данни на Централата сочат, че Лудогорец е заработил повече пари от доказани в турнира отбори като Динамо Киев, Спортинг Лисабон, ЦСКА Москва, Брюж, Динамо Загреб и Базел.

През миналия сезон българският шампион стигна до 3-о място в група с отборите на Арсенал, Пари Сен Жермен и Базел, като след това изигра и два мача от Лига Европа срещу Копенхаген. Иначе Лудогоерц взима 12.7 милиона евро от участието в груповата фаза, 3 милиона за участието си в плейофа и 500 хиляди паунда за всяка точка, спечелена по врема на надпреварата. Останалата сума е процент от излишъка, останал след края на турнира. Той беше в размер на 73 милиона евро.

През настоящия сезон Лудогорец със сигурност няма да вземе такива суми, но си гарантира поне 3 милиона евро от наградния фонд на Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички