Лудогорец с първа загуба в контролите в Австрия - падна от Ференцварош


Лудогорец с първа загуба в контролите в Австрия - падна от Ференцварош
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1249 0

Лудогорец записа първо поражение при контролите си в Австрия, след като отстъпи на унгарския първенец Ференцварош с 1:3. Ференцварош поведе в 23-та минута след грешка в защитата на Лудогорец. Мирто Узуни вкара с глава, след като остана непокрит в наказателното поле при центриране отляво.

В 74-та минута унгарците удвоиха преднината си след гол на капитана Франк Боли. Българският шампион върна един гол в 81-та минута, когато резервата Пиерос Сотириу вкара от близо. Мавис Чибота проби отлично по лявото крило и сви топката към дузпата за Елвис Ману. При неговия изстрел се получи рикошет и Сотириу протегна крак, за да вкара за 1:2

Три минути преди края на редовното време Айса Лайнуди успя да вкара трети гол за Ференцварош след коварен удар от разстояние. Тупкащата топка заблуди Серджио Падт, който не се намеси по най-добрия начин и кълбото влезе в мрежата.

Така, разградчани записаха първо поражение, след като на австрийска земя имаха победа и равенство. В първите си два мача в Австрия „зелените“ победиха аматьорите от Хаймщетен с 2:0, а срещу първенеца на Румъния Клуж направиха 1:1. За Лудогорец предстои мач с ЛАСК Линц на 27 юни, а после срещата от Шампионската лига с Шахтьор Солигорск на 7 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички